Städning

Igårkväll hade jag alldeles för mycket energi. Kunde inte sova, så jag tog tag i städningen. Det blev en storstädning av badrummet innan Koffe kom och tyckte att jag skulle gå och lägga mig... Han tyckte inte om att jag städade helt själv, men han orkade inte hjälpa till.
Jag har även börjat med en noggrann rengöring av stekjärnet. Det var riktigt grisigt, men snart kommer det se ut som nytt igen.

Jag har nästan packat upp alla mina saker också. Har bara två lådor kvar nu. Det är en del saker som ska upp på väggarna också. Fast det kommer nog ta ett tag innan det kommer upp. Det är betongväggar även här och då kan man ju inte bara spika rätt in i väggen. Behöver borra för att kunna hänga upp gardinstången och gardinerna, sen behöver vi införskaffa tavelkrokar och ramar för att kunna hänga upp planscherna (stavning?) och tioöresklockan.
Måste lämna in mina foton för framkallning också, så jag kan få upp dem på vägggen...

Jag har även haft första besiktningen av min lägenhet sen sist jag skrev. Det gick bra. Jag fick tips och råd inför städningen, så jag inte glömmer något. Han betygsatte alla delar av lägenheten på en femgradig skala (skador och slitage) och jag fick femmor på allt. Lite stolt är jag allt...
Nu är det bara städning och lite målning av väggar kvar innan nycklarna ska lämnas. Det ska jag fixa denna veckan.

Nu ska jag tömma mina sista lådor och få ordning på skrivbordet. Så jag kan sätta upp datorn, göra adressändring och installera skrivaren.

Ha det bra!

Packat och klart

Nu är sista dagen för detta året på Nymölla avslutad och bilen är packad för hemfärden i morgon.

Denna veckan har det varit både lugna och stressiga dagar på jobbet.
I onsdags hann jag knappt äta lunch för tiden bara försvann. Var nog alldeles för trött innan frukost och jobbade för långsamt.
Annat var det idag då jag var klar med samma runda, analyser, inmatning och disk, innan lunch. Idag var den dagen på hela sommaren då det har gått bäst, allting fungerade perfekt idag.
Igår skulle jag hjälpa Anita mäta mottling (flammighet i tryckt yta) men Timea gav mig en massa jobb i kemberedningen. Fast det var ju kul också. Alltid kul att slabba med kemikalier. Fick blanda natriumhydroxid, natriumtiosulfat och kaliumjodid, fem liter av varje... Sen skulle lösningarna ställas...
Det blev även fika tre dagar denna veckan. Vi hade kakkalas i pentryt i onsdags (sommarjobbarnas avslutningsfika) för Ida slutade då, sen räckte kakorna ända till idag. Vi fick även presenter som tack för sommaren. I år var det en kylväska och en likadan nessesär som förra året.

Annars har denna vecka fyllts med packande och telefonsamtal med Koffe.

Jag och mamma fick en del problem när vi skulle packa in mina saker i bilen innan ikväll. Fick välja bort en del saker som inte fick plats. Men det viktigaste får följa med upp och det är ju bra.

Nu borde jag egentligen sova för vi ska köra  klockan åtta i morgon bitti. Men jag är inte trött än.
Det ska i alla fall bli väldigt skönt att komma hem, även om det är till mer eller mindre flyttkaos. Fast det bästa av allt är ju att jag får träffa Koffe. Var ju nästan en månad sen jag träffade honom senast...

I morgon kväll ska vi gå på fatöppning på [Hg] och äta sommarbuffé. Det ska bli trevligt. Nina och Johan ska kanske följa med dit också, även det är ju trevligt.

Nej, nu måste jag gå och lägga mig.
GONATT och SOV GOTT!!

Nästa gång blir från "nya" lägenheten. :)

Grillfest

Ikväll har det varit lite grillfest här. Johan, Sofie, Hans, Susann och pappa kom hit till mamma. Vi åt en massa god mat med väldigt gott vin till, Villa Anita. En massa snack blev det också. Och självklart efterrätt, fruktsallad med chokladkräm.
Det var en väldigt trevlig kväll fast Susann och Hans ville köra hem tidigt som vanligt. De sover aldrig över längre utan kör hem tidigt... Det är lite tråkigt.

Upptäckte en jättedålig sak med maxi ikväll.... Mamma köpte färsk ananas där igår (alla såg likadana ut sa hon) och när vi skulle ta den till fruktsalladen var den rutten. Den gick inte att äta ö h t så vi fick ta fram blåbär och hallon från frysen så alla frukterna blev blåa. Resultatet var att fruksalladen såg giftig ut.

Nu sitter jag och snackar med Koffe på msn och i telefon så jag ska återgå till det nu.

Gonatt!

RSS 2.0