Skola igen

Idag började skolan igen. Hade två föreläsningar idag och det gick bra. Var bara repetition av det vi lärde oss i våras så inget nytt än. Det nya börjar komma i morgon. Då är det även genomgång av de två första laborationerna vilket är bra då första labtillfället är på onsdag morgon. I denna kursen kommer jag laborera med Nina, Alexander och Ulrika vilket nog ska gå bra.

På stick och virkfronten har det inte hänt så mycket sen sist. Har inte avslutat något, gjort lite på allt i stället. Är just nu inne i en period då det känns mycket roligare att sticka än att virka så Camillas kanin ligger fortfarande halvklar bredvid lampan. Får se om jag gör klart den denna veckan eller den får ligga ännu längre. Nu beror allt på hur mycket tid skolan tar.

Denna vecka kommer bestå av en massa plugg. Hann inte läsa igenom alla sidor innan föreläsningen idag så har en del kvar att läsa denna vecka.

På fredag kväll ska vi fira Johan som fyller 30 på torsdag, det ska göras med en middag på stan.

Nu ska jag dricka en kopp te, läsa lite och sen sova.
Ha det bra tills nästa gång!

Göteborg + Projekt

Kom hem från Göteborg igår och har bara tagit det lugnt sedan dess. Det enda jag presterat idag är att sjalen av kärleksknutar nu är klar. :)

Semestern var trevlig fast det var alldeles för mycket pollen ute vid stugan för mig. Vi bodde i Jannes stuga som ligger 4 mil söder Göteborg mitt i skogen. Det fanns inte något att göra där på kvällarna eftersom det var för mycket träd för att få någon vettig mottagning på tv:n så jag började sticka på strumporna till Koffe.

Så här långt hann jag på tre kvällar.

I torsdags innan vi körde ut till stugan gick vi runt 2 timmar i botaniska trädgården. Det mesta var överblommat men det var väldigt fint ändå. :)

Klippträdgården


I fredags gick vi runt på stan. Hade med oss några garnnystan, linnen och böcker hem därifrån.

I lördags var det dags för Liseberg. Det var roligt och lagom mycket folk. Fick Koffe att åka några karuseller till slut. Han visade hur pricksäker han är genom att vinna en liten anka till mig på Ankjakten. :) Jag visade min skicklighet i att rulla bollar genom att vinna Balderracet på 29 sekunder, vilket resulterade i en liten rosa anka som Viveka fick. Om jag hade varit 4 sekunder snabbare hade jag vunnit en stor. :)

 

Denna vecka ska jag bara ta det lugnt och ladda upp inför de nya kurserna som börjar på måndag. Ska försöka hinna avsluta något mer av mina projekt så jag kan börja på nya sen. ;P

Det finns så många saker jag vill göra, bland annat två filtar och en kudde och med döskalle-mönster.

 

Nu ska jag ut i köket och se om jag hittar något vi kan ha till en sen middag. Ha det bra!


Pysseldagar

Nu är jag äntligen hemma igen. Kom hem i lördags och har sedan dess myst en hel den med min älskling, virkat och stickat en del och tagit mig tid att fotografera mina påbörjade och avslutade projekt. Så här kommer några bilder på mina senaste projekt. :)

Först ut är körsbären jag gjorde idag. Lätta och roliga att göra.


Här är Camillas cirkusapa. Den gjordes på två kvällar på Helylles stickcafé och monterades hemma. Var inte särskilt kul att göra så blir nog inte fler sådana.


Sen har vi Plopp, en söt figur jag tog mig tid att sy ihop i sommras.


Det är meningen att detta ska bli en kofta. Har gjort halva nu, så får se om det blir en kofta av det någon dag.


En närbild på sjalen jag började på förra måndagen. Man virkar den med så kallade kärleksknutar, de är enklare att göra än de ser ut. Jag hade problem i början när jag skulle lära mig hur man gör och började om säkert fem gånger innan det gick. Fene var hemma hos oss och fikade när jag höll på med det så han sa att han vill ha den om jag någonsin lyckas. Som ni ser har jag lyckats och han kommer nog få den i julklapp i år. :)

Det var allt för idag. Nästa projekt att avsluta är en blå kanin som kommer bli större än jag först tänkte mig. När koftan är klar ska jag ge mig på att sticka strumpor. Ska dra med Koffe till en Drops-garnaffär på fredag i Göteborg så får han välja vilken färg han vill ha på sina. Jag var och köpte mönster och gran till mina idag...

Nu är det sovedags.
Gonatt!

Långa dagar

Har inte riktigt haft tid att skriva sen jag skrev senast. Hade tänkt skriva när jag kom hem från Nina och Johan för två veckor sedan men gick och lade mig nästan direkt i stället. Sen har det helt enkelt inte blivit av. När jag kommit hem från jobbet har vi fixat middag och sen har jag varit så trött att jag inte orkat.

Denna helgen har jag mammas hus för mig själv eftersom hon är i Sockholm för Sonisphere och Viveka är hos pappa. Vet inte vad jag ska hitta på förutom att sitta här i min ensamhet och sticka. Började på en kofta på stickcafét förra veckan och har redan gjort halva.
Har bara planer för ett par timmar i morgon. Ska ta tåget in till stan och träffa Sandra. Ser fram emot en fika och en härlig pratstund.

För övrigt har det inte hänt så mycket. Är bara 5 arbetsdagar kvar denna sommaren, sen bär det av hemmåt. :) Längtar hem till min älskling och lägenheten nu.

På tal om ingenting blev jag förälskad igårkväll... i en bok. Jag var bara tvungen att köpa den, så nu ska jag fräscha upp mina kunskaper i japanska. Det är en amigurumi-bok med helt underbart söta figurer i. Bland annat en elefant och en anka. :)

Nu ska jag ta och fixa lite mat.
Ha det bra!

RSS 2.0