Årets första FO

Under veckan som har gått har jag avslutat två stickprojekt och inte börjat på ett enda nytt. Jag gjorde en minisjal av garnet som var kvar efter Koffes strumpor. Den passar nog lagom som halsduk till en liten tjej/kille eller en docka. Jag har ingen bild på den än då jag inte orkat blocka den och det behövs verkligen. Jag har även gjort klart min halsduk. Den blev ca 1,5 meter lång och är varm och skön. Blev klar med den i torsdags precis innan Sandra och Daniel kom hit och fikade, så Sandra fick ställa upp som modell när jag skulle fota den. Bilden blev dock inte överdrivet bra...


För tillfället håller jag på med två saker. Den blå näversjalen och ett par strumpor (storlek 2-3 år). Strumporna gör jag i två färger, en rosa och en lila, för att lära mig tekniken magic loop och två på samma gång. Hittills har det gått bra. Just nu håller jag på med hälen och det är lite knepigt men det går.
Det går även framåt med näversjalen, har använt ungefär hälften av garnet nu, så får se hur stor den blir.

Strumporna, snart klara.:)


Så här ser näversjalen ut nu.

Nu ska jag ta och borsta tänderna och sen sticka en ruta eller två på näversjalen innan det är dags att sova.

Ha det bra!

Nya böcker

Idag hämtade jag mitt paket från Adlibris. Två stickböcker och en kursbok.
Har redan läst igenom stickböckerna och de är helt underbara. Sanslöst bra skrivna. Både roliga, lätta att förstå och med väldigt bra bilder på de olika stegen. Böckerna handlar om strumpstickning. Den ena om hur man gör två på en gång med magic loop och den andra om tå-upp-strumpor.

De här böckerna fick jag idag. :)

Sen jag skrev sist har jag gjort ett tiotal mormorsrutor och det är fortfarande kul. Jag har även börjat på en tetrisinspirerad filt med småblommor. Bild kommer när jag kommit en liten bit så man kan se mönstret.
Innan jul gjorde jag en halv röd tå-upp-strumpa med hjälp av olika filmer på nätet, nu håller jag på med den andra och jag har bestämt hur skaftet ska se ut. När det paret är klart ska jag göra ett par ur en av de nya böckerna, sen ska jag slänga mig över januaris mönster i Stickameras sockklubb 2011. Eller det blir kanske februaris mönster om det är mycket att göra i skolan direkt när terminen börjar.

Ska ta och packa ner lite stickning i väskan inför morgondagens resa till Nyköping. Sen är det dags att sova så jag orkar upp i tid till tåget.
Ha det bra!

Veckans stickning

Jag har snöat in på mormorsrutor. I söndags kom jag på att jag kunde göra mormorsrutor av allt restgarn i akryl. Gjorde 17 rutor innan jag började fundera på hur jag skulle göra för att kunna sätta ihop dem. Jag hittade två sätt som jag gillade och kom på att jag kunde göra en filt av garnet som jag köpte till den mönsterstickade filten som jag sen repade upp. Så jag har gjort tre rutor i rosa, blått och grönt än så länge och satt ihop dem efter hand. Det är kul att se det växa fram så jag virkar nog rutor ett par dagar innan jag trötnar och återgår till stickningen.

De tre rutor jag gjort än så länge. Oavsett när jag tröttnar kommer rutorna i alla fall att sitta ihop och bilda en liten/stor filt.

I onsdags hade jag pysseldag med Nina. Vi började med ett besök i garnaffären där jag införskaffade KnitPro spetsar 3 mm så jag kunde börja på stjärnhop. Började på den när vi kom hem och är inne på fjärde försöket och nu verkar det bli bra.

Så här ser stjärnhopen ut än så länge. Det går sakta men säkert framåt.

Nina började på ett par strumpor efter mönstret hon fick i överraskningspåsen från panduro (köpt på mellandagsrean) och jag nystade om hennes svarta nystan som var en enda stor knut så nu kan hon göra klart sina benvärmare. Det sista pysslet för dagen blev lite virkning. Nina började på en duk av små rundlar i lila och brunt. Hon hade med sig ett lila nystan virkgarn och fick ett brunt av mig och jag hade mönstret i en bok som hon fick låna. I morgon när vi ska ha pysseldag hemma hos henne får jag se hur långt hon kommit.

Det går även framåt med halsduken. Har sett två filmer med Koffe i helgen och har stickat genom dem. Kan sitta med halsduken då eftersom det är en så lätt stickning. Den räcker nu ett varv runt halsen, vill kunna vira den två varv så är ungefär lika mycket kvar att sticka.

Nu ska jag fortsätta med mina mormorsrutor.
Ha det bra!

Så började det nya året

I onsdags var jag och shoppade på mellandagsrean i Norrköping med Nina. Jag var riktigt trött hela dagen eftersom jag bara hade sovit 3 timmar på natten innan pga Koffes ständiga hostande. Men vi hade en trevlig dag ändå. Började på Hageby centrum, sen lunch inne i stan på Sing Thai (restaurangen där Jacky jobbar) och fortsatt shopping inne i stan. Jag hittade en bolero, ett par vita knästrumpor och ett cremevitt garnnystan (till en babykofta jag ska göra). Efter lunch började jag må dåligt, blev bara tröttare och tröttare.
Jag var hemma vid sju och var helt slut, orkade knappt äta. Satt och var halvt död i soffan en stund innan jag gick och la mig. Sedan dess har jag varit förkyld och hängig. Igår mådde jag värst och idag känns det lite bättre.
Så det blev inte så mycket nyårsfirande för oss sjuklingar. Vi åt en god middag och såg en film.

Sen jag skrev sist har jag börjat på en halsduk i Drops Verdi, det mest avancerade jag klarat av som sjuk. Det blir en enkel, rak, slätstickad halsduk.


På tisdag är det stickcafé startitis och då ska jag börja på stjärnhop.

Nu ska jag börja på dagens middag sen blir det lite mera stickning.
Ha det bra.

RSS 2.0