Bästa födelsedagen på länge :)

Igårkväll var det då dags att fira min 20-årsdag. Vid femtiden började gästerna komma och jag fick paketeter. :) När de var öppnade och maten lagad satte vi oss för att äta. Vi bjöd på grillad kyckling med pastasallad och ungsstekta grönsaker. Till det gick det nästan 2 boxar vin, några cider och en del läsk. Efter maten var det dags att fixa efterrätten, rabarberpaj och jordgubbspaj med vanijlvisp blev det. Riktigt gott det också. Fast det räckte knappt, skålarna/formarna var skrapade...
Sofie hade kvällens bästa kommentar om bordsplaceringen: "Varför satte du mig vid det minsta bordet? Jag har faktiskt längre ben än dig!"
När alla ätit klart förflyttade sig de minsta till Vivekas rum och senare försvann de iväg, vi mitt i mellan (inte barn, inte vuxna) gick och satte oss i soffan. Det blev en del snack och vi hade allmänt trevligt. Drack lite till och minttun kom självklart också fram.
När klockan precis hade passerat tio tyckte folket att det var dags att röra på sig. Några stack hem och vi som var kvar gick ner till Refill. Där var det faktiskt riktigt trevligt. Mamma och Jonas var ju sååå diskreta när de gick fram till trubadurerna och sa att jag och Maria fyller år klockan tolv. Så då fick de alla att sjunga för oss och Jonas bjöd på dricka. Vi satt vid ett bord på uteserveringen och snackade tills de stängde. Vi hade även väldigt roligt åt Freddy Pihl som stötte på mamma och Maria större delen av kvällen. Men även det var trevligt och enligt honom lånade han bara morsan. :P

När vi kom hem vid halv tre plockade vi undan från borden och satte igång diskmaskinen. Sen satte vi oss i soffan och snackade lite. Då kommer Viveka och Martin in genom dörren, ser mamma i soffan och utbrister: "Vet ni vad klockan är?!". Det hade vi kul åt en stund.

Kom nog i säng vi fyra och blev väckt med sång och paket vid tio i morse. Sen gjorde Koffe frukost. Jag fick scones och te. :)

Årets presenter var:
  • 2 skivor
  • 2 böcker - Duma Key av Stephen King och Isprinsessan av Camilla Läckberg
  • Skrivare
  • Strykjärn
  • Presentkort på IKEA
  • Salladsbestick
  • Kinderägg
  • En grön mixer
  • Pengar
Det var allt för denna gången. Resten av dagen ska spenderas i solen med en bok. Ikväll får jag min önskemiddag: Grillad regnbåge med kräfttzatziki och grillad vitlök.

Ha en bra dag!

Midsommar i Linköping

Helgen som gick spenderades i Linköping hos Koffe. :) Åkte dit på torsdagkvällen och hem i söndags.
I fredags kväll var det lite fest. Nina och Johan kom, Andreas och Jacky skulle varit med men de orkade inte köpa något att äta, så de satt för sig själva vid tv:n och tittade på fotbollen.
Det blev sill och potatis och självklart jordgubbar med glass till efterrätt. Det dracks även en del, bland annat minttu. Riktigt gott är det och man behöver ju inte borsta tänderna efter då. ;P
Vi var alla ungefär lika onyktra och hade väldigt trevligt.
När jag fixat bilderna ska jag lägga upp några. Har några som blev riktigt bra.

Sen sov jag bort det mesta av helgen. Det var inte meningen, men jag var så sjukt trött. Och när inte jag var trött så var Koffe det. Men det blev bara mys hela lördagen och i söndags blev det att packa ner sakerna igen för att åka tillbaka till Skåne.

För övrigt så har jag jobbat i snart tre veckor nu och börjar komma in i det. Jag klarar av att göra alla analyserna själv och hittar nästan allt på rundorna i fabriken. Så det krävs nog bara två eller tre rundor till med Liselott innan jag kan fixa det själv.

För att helt byta ämne så längtar jag till fredag. För då kommer min älskling hit. Vi ska äta gott och dricka gott.
Sen kommer Fene och Alva hit och fikar. Det blir nog trevligt och ska bli kul att träffa Alva med, har ju inte gjort det innan... När de åkt hem blir det kanske en promenad ner till happy hour på Refill.

Sen på lördag blir det lite fest här. Ska fira min 20-årsdag med släkt och några vänner.

Och på söndag är den stora dagen. Dagen då jag får börja köpa min sprit själv. :)

Två veckor hem-hemma

Nu har jag varit nere i Skåne i nästan två veckor. Det har hänt en hel del.
Först Sweden Rock och sen har jag jobbat en vecka.
Rocken var lika kul som vanligt, men riktigt kallt var det.

Rocken inleddes med lite fest hos Patrik med hans tyska grannar. Väldigt härliga människor.
Sen fortsatte det med alla trevliga göteborgare som vi bodde med. Blev en stund hos Skeppet och hans sjuka kompisar. När vi senare träffade honom inne på festivalområdet bjöd han in oss på fest med Candlemass. Men det blev inget med det, jag såg Hammerfall och Twisted Sister i stället.


Träffade även Ume-gänget från förra året. Rikgtigt kul och självklart var även Roger (på bilden) där. Där satt jag större delen av fredagen och Johnny försökte övertala mig att flytta till Umeå och plugga där i stället. Han höll på i minst en timme, säkert längre, men lyckades inte.
Förutom alla trevliga och härliga människor blev det även en hel del musik.

Denna veckan har det varit jobb hela dagarna och eftersom jag varit dunderförkyld har jag i princip bara sovit all ledig tid.
Igår var chefen snäll och lät mig och mamma sluta tidigare så vi kunde åka på Martins student.

Martin och Viveka på väg mot bilen.

Martin är bara för härlig. När vi kom till övergångsstället vid hästtorget (det var röd gubbe och bilarna hade grönt) satte han igång ljudet av polissirener på megafonen och bara lunkar över gatan. När han väl kommit över vänder han sig om och säger "Ha Ha" i megafonen.
Då brast det och vi skrattade så vi nästan missade att gå över vägen.


När mamma, Viveka och Martin åkte hem till Bromölla stannade jag kvar.
Jacky är nere i Sölvesborg hos en tjej som heter Fanny... Så jag träffade dem en stund. Blev en fika på Kristinas. Det var trevligt. Vi snackade om lite allt möjligt och blev kvar inne på cafét en bra stund då regnet öste ner. Då de ska ner till Shock i Malmö på måndag, fick Jacky pengar av mig så han kan köpa lila hårfärg till mig.

Jacky och Fanny

Nu är det snart dags att åka in till Kristianstad, närmre bestämt Kulltorp. Natta är hemma i Sverige nu och ska fira sin fördelsedag. Det kommer bli middag, bidvisning och en massa snack. Alla kommer nog ha sår i öronen i morgon men det gör inget. Alltid trevligt att träffa släkten.
Precis efter midsommar åker hon iväg igen, då är det Norge som gäller för att få ihop pengar nästa resa. Så hon missar min fördelsedag i år också...

En sak till.
Min älskade syster är väldigt fotogenisk. Hon kan inte bli dålig på bild. Hon skulle nog kunna bli modell om hon vill.

Detta är en av bilderna jag tog på henne igår.

Hon ska åka upp till mig i höst. Så ska vi gå till fotostudion och ta en massa bilder. :)

Det var allt för denna gång. Nu ska sminket fixas och sen är det dags att hoppa in i bilen.
Ha det bra!

RSS 2.0