Helgen i Helsingborg

Denna långhelg har jag spenderat i Helsingborg hos Sara. Det har varit väldigt trevligt. Tog tåget dit i torsdags och träffade Sara redan på stationen i Hässleholm. Det var verkligen inte hennes dag. Först gick hennes datorväska sönder, sen fastnade resväskan högst upp i rulltrappan så hon åkte ner utan den och när vi kom hem till henne var det en massa bananflugor där (hon hade varit iväg i två veckor och glömde diska innan hon åkte).
I fredags blev det en runda på stan. Jag hittade en jättefin klänning, precis den modellen jag gillar, men den var slut i min storlek. :( Så det blir att åka ner på stan i veckan och se om den finns här.
När vi varit inne på systemet tog vi bussen till Maxi. Där handlade vi en massa till kvällens middag och fest.
Sen var det bara att släpa hem maten till Sara, slänga sig i duschen och fixa till sig. Vi hann nästan fixa klart maten innan Simon, Cilla, Martin och Patrik kom. När vi nästan ätit klart kom Martina och Sandra.
Det blev en väldigt rolig kväll med trevligt folk, alkohol och popcorn.
Någon gång mitt i natten kom Cilla på att hon ville åka till MAX och äta. Så Sara tvingade med alla ut på äventyr i Helsingborg då hon inte visste var MAX låg. Men till slut hittade vi dit och då visade det sig att busshållplatsen låg en liten bit längre bort på andra sidan gatan. Lite onda blickar blev det. För om vi suttit kvar på bussen några hållplatser till och inte hoppat av vid knutpunkten hade vi sluppit gå så långt.
När de som var hungriga ätit var det dags att åka tillbaka igen.
Vi skulle sova 8 pers. i Saras lilla lägenhet (21 kvm.). Det blev trångt men vi lyckades klämma ihop oss. Enda problemet var Simon som inte kunde va tyst. Så vid halv 6 på morgonen gav Martina och Sandra upp och bestämde sig för att ta tåget hem för att sova. Eftersom soffan (som jag sov i) blockerade garderoberna började Martina klättra på ryggstödet, så jag fick några knän i ryggen... Hon hittade inte sina saker, så det slutade med att hon och Sara flyttade soffan när jag låg i den...
Långt om länge lyckades vi somna om igen. Sen skulle jag upp vid 9 för att hinna med tåget hem. Blev inte så mycket sömn och inget riktigt avsked av Sara heller. Men vi kan ju träffas snart igen då jag åker hem-hem om en vecka och stannar i 10 veckor.

Annars har det inte hänt så mycket på senaste tiden. Jag fick en fyra i beräkningsverktyg och på fredag morgon är det terminens sista tenta. Efter den blir det trerätters middag på Ming Palace. :)

Nu ska jag lägga mig och läsa och sen sova så jag kommer upp i vettig tid och kan börja plugga i morgon.

Senaste veckans händelser och denna veckas planer

Nu har det hänt en hel del sen jag skrev senast. Men har inte tid att skriva ett långt inlägg idag så får ta det kort i stället.
  • Trevlig grillkväll med grannarna.
  • Börjat på en ny kurs, Analytisk kemi T. Lätt än så länge.
  • Grillning med vänner på valborg.
  • Bakat en massa kakor och bullar.
  • En ny granne har flyttat in vägg i vägg med mig. Lingare och allt.
  • Lite shopping i Tornby.
  • Första labben i Analytisk kemi.
Skriver lite mer om varje sak, bara för att jag har lite mer tid...

Colonias grillkväll var väldigt trevlig. Det var även då jag invigde nya kameran. Blev en hel hög fina bilder som ska upp på Colonias hemsida så småningom. Den kvällen avslutades med film och popcorn.

Valborg var även det trevligt. VI grillade ute vid M-grillen. Nina hade med sig Johan, bara det var kul. Väldigt roligt att höra Nina börja varje mening med "Älskling...". Mattias, Sandra och Daniel var också med. Sen var det Koffe, Andreas, Malin och Koffes bror, Jocke. När vi ätit klart och börjat frysa gick vi in till mig. Käkade Rocky Road-paj, mycket godare än jag väntat mig, och chips. Lyssnade på musik och några dansade. Koffe fick på sig de blommiga byxorna. Var en del blandade reaktioner på det. Nina fick mig att lova att hon skulle få låna dem och ha på sin 25-årsfest, som för övrigt är på lördag.


De blommiga byxorna
Koffe i de blommiga byxorna.

Nina och Johan. Är de inte söta?


Jag har den senaste veckan fyllt frysen med diverse kakor och bullar. Det har bakats kanelbullar, havrekakor, chokladkakor och solrosbullar. Denna vecka är två bak inplanerade. En chokladtårta idag och en rosa kladdkaka till Nina på onsdag. Lånade en pajform av Nina till pajen i torsdags. Så hon ska få tillbaka den med kladdkaka.

I lördags flyttade Hannes Hjorter in i lägenheten här bredvid. Han ska visst bo här i några månader innan han flyttar vidare. Men alltid trevligt med ny granne när men vet vem det är. Om jag inte hade varit på väg iväg när han började flytta in hade jag erbjudit mig att hjälpa till att få in sakerna...

Hade labb i Analytisk kemi T i eftermiddag. Det gick väldigt bra och rapporten ska skrivas på onsdag. Jag och Anna blev klara sist men det var ändå lite mer än en timme kvar av labbtiden. Det kändes som om de andra bara stressade igenom hela labben för att bli klara så snabbt som möjligt. Jag och Anna tog det lugnt och var nogranna för att få så bra resultat som möjligt.
Hade fått tillbaka rapporterna i Beräkningsverktyg idag också och båda var godkända. :)

Nej, nu ska jag inte skriva så mycket mer. Ska fixa mat så fort Koffe kommer hit. Han är och handlar potatis och lite andra saker som behövdes. Idag blir det potatisgratäng med svamp och morötter.

Denna vecka är det mest plugg inplanerat. Fast det blir fest både fredag och lördag.
På fredag är det Colonias värfest, förfest till UK. Det blir nog trevligt med grillning och alkohol tillsammans med grannar och grannars vänner i G-punkten.
På lördag är det Nina och Mattias födelsedagsfest. Det ska nog bli trevligt. Fast det blir nog inte mer folk än det var på min och Sandras fest...

Nu kom Koffe hit. Så nu ska här lagas mat och sen bakas chokladtårta. :)

Ha det bra!

RSS 2.0