Skräckfilm

Såg en skräckfilm igår och blev så sugen på att se flera. Jag har en hel hög, har sett de flesta, men man kan alltid se dem igen. Enda problemet är att jag oftast har en massa mardrömmar och sover dåligt efter, om jag vågar somna då vill säga.
Största nackdelen med att bo ensam: Att inte kunna kolla på skräckfilm när man vill.

Blir nog inget melodifestivaltittande för min del ikväll. Ska se The Grudge i stället. Hoppas jag lyckas somna sen....

Lördag

Det var en trevlig kväll/natt. Vi såg 4 avsnitt av Joan of Arcadia, sen blev det lite för mycket och vi var lite trötta. Vi kollade på Barnhemmet, filmen Koffe köpte när vi var inne i stan. Eller jag kollade, Koffe somnade. Den var läskig/äcklig... Så när den var slut vågade jag inte gå hem.... Vi lyssnade på musik ett par timmar, sen sov vi. Jag lånade soffan och sov faktiskt väldigt bra. Blev väckt av solen i morse, det känns så skönt att vakna med solen i ögonen. Det känns som om våren är påväg nu. :)
Efter frukosten som bestod av fruktsallad såg vi två avsnitt till av Joan of Arcadia. Sen lyssnade vi på lite musik innan jag gick hem.
Nu är jag mitt inne i tvätten.
Jag ska ta och skriva labbrapporten för labb 5 & 6 i eftermiddag. Sen ikväll är det sista deltävlingen på melodifestivalen. Får se vem jag ser den med. Har inte fått svar från Sandra än...

Fredag

Det blir ett väldigt kort inlägg idag.

Dagen började med en morgonpromenad med Koffe. Även idag räknade vi cyklar....

Den fortsatte med kemiplugg i studierummet.

När det inte gick mer började jag fundera på hur mycket tyg som behövs för att sy kuddfodral och en klänning.

Stack in till stan vid 4 med Koffe. Hittade inget tyg, men fyndade på bokrean och köpte godis.

Nu ska jag till Koffe för att fortsätta kolla på Joan of Arcadia.

Mässa, bilresa

Vid tio igårkväll kom jag hem efter ett trevligt dygn nere i Skåne/Blekinge.
Igår morse blev jag hämtad hos mamma vid halv åtta, sen körde vi vidare mot Olofström och Nordenbergaskolan. Det var upplagt på samma sätt som högskolemässan på Furulund brukar vara. Det var inte så många som var intresserade av att plugga i Linköping... Men en kille hade verkligen koll. Han sa att det som lockade mer än Malmö var att det finns skog och föreningen LiTHe Vilse i Linköping, det är att ha kollat upp saker....
När mässan var slut vid elva packade vi ihop våra saker och körde vidare till Furulundsskolan i Sölvesborg. Det första vi gjorde när vi kom dit var att äta lunch och för en gångs skull var maten god. Efter lunchen plockade vi upp våra saker och letade upp salen vi skulla vara i. Under första infotiden satt jag kvar i aulan och då kom Bosse dit och snackade lite med mig. Sen snackade jag även en del med Stefan under eftermiddagen. Det var en trevlig eftermiddag och det var många som var intresserade av Linköping.
Vi fyra tror jag det var som vi lämnade Sölvesborg. Vi stannade två gånger på vägen hem och Emil körde hela tiden igår också. Jag satt och försökte läsa en stund till projektarbetet i bilen, men det gick inte bra. Engelskan i boken var alldeles för svår. Så jag snackade med Emil och halvsov det mesta av vägen hem.
Vi kom tillbaka till Linköping vid nio. Då skulle vi först lämna av Katarina och sen körde vi bort till G-huset för att lämna sakerna vi lånat av Gunilla. Men man kommer inte in i G-huset på kvällarna med LiU-kortet, vi testade varenda dörr som fanns. Så vi fick köra bort till A-huset och lämna bilen och sen bära hem sakerna till mig.
Jag ska försöka lämna tillbaka dem i morgon.

Jag berättade även för Emil att vi ska börja föra statistik över antalet cyklar på Campus Valla på fredagmorgnar och han ville se den när vi är klara. Så i slutet av terminen ska jag skicka iväg ett mejl till honom med den...

När jag väl kom hem vid tio igårkväll började jag packa upp resväskan jag hämtat hos mamma. Jag plockade med mig 20 skivor hem, en väldig blandning på musik. Det mesta för nostalgi, som Smurfarna och Electric Banana Band.
Sen kom Koffe hit och vi såg en film och lyssnade på lite musik. Vi såg Underbara älskade och den var helt klart värd att se.

Jag är sjukt trött idag, sov mig igenom största delen av morgonens kemiföreläsning. Nu är det snart dags för matteföreläsning och sen en lektion. Efter det är denna dagen äntligen slut.
Då behöver jag cykla bort till Hemköp och handla lite innan jag kan fixa middag. Sen får jag se vad jag hittar på ikväll. Hade tänkt plugga i morgon förmiddag efter morgonpromenaden. Ska ju upp vid halv 6, så får gå och lägga mig rätt tidigt ikväll.

Nu är det dags att packa väskan och röra sig mot A-huset.

Ha en bra dag!

35 mils bilresa

Resan ner till Bromölla gick bra. Jag är imponerad. Emil körde hela vägen och vi stannade bara i Kristianstad för att tanka.
Blev en del snack i bilen. Mest om musik och festivaler.
Skickade även väldigt många sms på vägen ner. Så var lite osocial under en del av resan....

Labben idag gick väldigt bra. Vi blev klara i god tid. Kom därifrån vid 6-tiden...
Blir att skriva labbrapporten med Ola på lördag.

När jag kom hem till mamma vid 11, så blev det först lite mat, fiskgratäng som var väldigt god. Sen blev det en semla och en kopp te. Årets första och enda semla var mumsig! :)
Har snackat en del med mamma nu också. Viveka är inte särskilt social, hon spelar bara guitar hero eller gitarr hjälte som hon säger.
Ställde mig på mammas våg nyss och blev väldigt glad. :D

"Han snackar ju med allt om alla"
Jag under samtalet med mamma nu ikväll.

Nu ska jag ta och sova så jag är utvilad i morgon. Ska ju äta frukost kl 7 och sen kommer Emil och Katarina och hämtar mig.

Nu sitter mamma och försöker bita sig själv i stortån bara för att jag berättade att jag visade att jag kunde det i helgen.... :P

Mark my words, something is hiding

Det blev inget Joan of Arcadia igårkväll. Koffe råkade ta bort fel torrent och avsnitten försvann. :S
Vi såg två filmer i stället. The Curious Case of Benjamin Button och Edward Scissorhands. Båda var väldigt bra.
Efter filmerna blev det lite musiklyssnande och vi kollade på en massa biler...

När jag höll på att somna gick jag hem. Var så trött att jag hade huvudvärk när jag kom hem. Men jag lyckades sova bra ändå.

Idag har jag labb 15-19. Så fort den är slut ska jag skicka iväg ett sms till Emil, så kommer han och hämtar mig vid donken. Sen bär det av mot Bromölla. Hoppas det blir en trevlig bilresa. Men det tror jag, de verkade vara bra människor igår...

Jag blir så irriterad! Du ska inte komma och säga att du är avundsjuk för att vi umgås så mycket, när du själv inte vill träffa mig!

Måndag

Hela förmiddagen satt jag i Colosseum och försökte få lite matte gjort. Gick sådär, klarade några uppgifter innan jag fastnade. Sen var det dags för lagsläppet till Suntrip, vi lyckades till slut få ihop ett helt lag. Jag och Nina övertalade Camilla att vara med så sent som i morse. Så vårt lag heter Yellow Polka Dotts och består av mig, Nina, Koffe och Camilla. Det ska bli kul att bygga sandslott nästa lördag.

Efter lunchen var det dags för kemiföreläsning i G-huset. En rätt kul föreläsning var det idag. Det kan ju bero på att vi hade Richard Becker som föreläsare.
"Kan vi inte få syntetisera en semla?" (Daniel)
"Jo, varför inte. Då behöver vi de väldigt bra grundämnena gräddium, vetebullium och mandelmassium." (Richard)


Vet inte om jag skrivit det innan. Men i morgon efter labben ska jag åka hem till mamma. :D Jag och tre till ska informera om universitetet på Nordenbergaskolan och Furulundsskolan på onsdag. Ska nog bli trevligt. Ska även bli kul att träffa mamma och syster, fast det inte blir många timmar.
Så efter labben som är slut 1900 ska jag åka/köra bil i 35 mil.... Blir nog en rätt sen kväll i morgon.

Ikväll ska jag se första avsnittet i serien Joan of Arcadia. Var längesen jag såg den serien, va ju när den gick på tv...

Nej, nu ska jag fixa lite mat. Börjar bli hungrig.
Sen ut en liten stund i snön och sen se Joan of Arcadia.

Seg söndag

Det har varit en väldigt seg men ändå trevlig dag idag. Hela eftermiddagen satt jag nerbäddad i sängen och segade. Ville läsa men kom fram till att jag bara skulle somna om jag försökte. Koffe kände samma sak, så han kom hit och vi satt i en varsin ända av min säng under ett varsitt täcke och segade. Läste ungefär ett kapitel innan jag slumrade till lite. Blev att vi lyssnade på musik och halvsov i några timmar. Jag satt och ritade lite i ett block. Blev en del skumma kaniner...
Vid 6-tiden stack Koffe hem för att äta och jag värmde lite mat till mig.
Nu ikväll blev det en film, musiklyssnande och lite snack med Koffe som kom tillbaka hit vid 8... Det var en trevlig kväll. Fick även lite massage och det är ju alltid trevligt. Vi såg Van Helsing ikväll, den var lika bra som sist jag såg den.

Den senaste tiden har jag umgåtts väldigt mycket med Koffe, jag vet det. Det har bara blivit så. Det är trevligt att bara sitta och snacka om allt och inget en hel natt, men även att bara sitta tysta och lyssna på musik...

Nej, nu är jag trött och behöver sova. Ska upp tidigt i morrn. Det kommer bli en lång dag (8-17).

Omtyckta fötter

Det var en trevlig kväll igår. Vi tittade på melodifestivalen, åt fruktsallad med vaniljsås och tittade på sista Hitchcock-filmen. Family Plot var annorlunda, men väldigt bra.
När filmen var slut satte vi igång lite musik och satt och snackade. Men det blev inte lika mycket som vanligt. Vi satt mest bara och lyssnade på musiken... Jag kom på mig själv med att sitta och mima till alla låtarna och Koffe satt och tittade på mina fötter.
Koffe är den första som inte stör sig på att jag alltid rör på fötterna. Det är omöjligt att sitta helt stilla med fötterna. Det bara är så.
Jag fick lite fotmassage igårkväll/natt också. :)
Det blev rätt sent i natt, men ändå inte... Jag somnade innan jag hann ta bort kuddar och överkast från sängen. Var väldigt trött... Men gott sov jag, vet inte när jag sov så bra sist.... :) Fast nackdelen med att somna på alla kuddarna är att jag har ont i nacke, axlar och rygg idag.

Idag borde jag lösa uppgifterna till fjärde labbrapporten så jag kan lämna in den. Jag behöver diska också, det ser förjävligt ut. Men jag har ingen lust att göra något av det. Idag är en sån dag då jag inte vill göra något. Vill bara sega igenom hela dagen och inte göra någonting. Självklart har man sådana dagar när man behöver diska och plugga som mest.... Det är ju tenta om två veckor. :S

En möbel mindre

Jag vill ha vår och sommar!!
Därför sitter jag här i min blommiga klänning från London.

Det blev en ommöblering gjord här idag. Koffe kom hit och hjälpte mig. Ser mycket bättre ut nu.

Såhär såg det ut innan












Nu ser det ut så här


Vad tycks? Visst ser det bättre ut nu?

Nu sitter jag och väntar på att maten ska bli klar. En tacopaj med grönsaker.
Sen blir det att se melodifestivalen med Koffe. Jag har kanaler på tvn nu! :)

Lördag

Jag lyckades vara vaken hela dagen igår. Var övertrött och nickade till några gånger på kemiföreläsningen men annars gick det bra.
Sov en liten stund på eftermiddagen. Kvällen spenderades hemma hos Jacky. Vi såg The Myth och den var bra. Jag såg hela, medans Koffe somnade i början... :P
Sen satte vi igång Lejonkungen och jag skulle bara blunda lite när Scar sjöng, men somnade. Jacky och Koffe stängde av filmen, jag vet inte hur mycket mer de såg... Sen blev jag väckt och gick hem och sov i stället.
Sov 10 timmar i natt. Det var väldigt skönt. Nu är jag utvilad.

Än så länge idag har jag hunnit tvätta och läsa allt i kemiboken. Nu ska jag äta lite, sen slänga ut sängstommen och möblera om. Hoppas det finns någon som vill hjälpa mig med det...

Detaljer

Nu efter en morgonpromenad på 1½ timme ska jag försöka skriva en mer detaljerad version av denna väldigt trevliga kväll-natt-morgon.

Igårkväll vid 8 kom Koffe hit. Vi gjorde en massa chokladbollar som vi åt till filmen Frenzy, som var väldigt bra. När den var slut började vi som vanligt snacka. Det började med svarta myror vs. vita myror och en blå elefant.
Sen gick vi över till att snacka om allt möjligt band annat semlor, fötter, tår, fingrar och skador.... Jag fick även fotmassage. Vilket var väldigt skönt. Helt plötsligt var klockan fem och vi hade lyssnat igenom de tre skivorna i min stereo två gånger. Vi förflyttade oss från sängen till datorn, där vi blev sittande en stund.
Vid 6 bestämde vi oss för att ta en promenad. Det började med att vi fick se en person gå förbi här utanför med stavar...
Det blev en skön promenad genom hela campus och sen vidare genom Ryd och rydskogen. Vi räknade alla cyklar på campus och det stod 102 cyklar där. Så nu ska vi fortsätta med promenader vid 6-tiden på fredagmorgnar och räkna antalet cyklar på campus, börja föra statistik över det.
I Ryd gled vi runt en stund på isen vid lekplatsen. Det var väldigt halt och jag blev väldigt sugen på att åka skridskor.

Allt som allt så var detta väldigt trevligt och nu ska vi se vem som är vaken längst.


"Jag gillar dina fötter, det är mycket liv i dem" (kanske inte helt rätt citerat, men nästan i alla fall)

Sömn är överskattat

Japp, jag är fortfarande vaken.
Ska man säga gårdagen? I alla fall blev det en stund i skolan och hela lägenheten blev städad när jag kom hem. Sen bakades det en massa chokladbollar med Koffe. Mumsiga blev de!
Blev en film också, Frenzy. Det var den bästa av Hitchcock-filmerna hitills.
Sen blev det som vanligt en massa snack. OCh det är därför jag fortfarande är vaken.. :P
Kommer nog inte gå och lägga mig alls, är knappt lönt längre. Ska ju till skolan om fyra timmar.
Snackar nog en stund till med Koffe, sen blir det väl lite frukost....

Kommer nog somna tidigt ikväll...

Nästan på topp

Idag lyckades jag sitta och plugga i 6 timmar utan avbrott. Energin är på väg tillbaka. Satt i skolan och letade information och läste om GC/MS och CE till projektarbetet i två timmar, resten av tiden ägnade jag åt kemiplugg. Lyckades göra klart allt fram till kapitel 5. Inte så långt som jag tänkte igår att jag skulle göra. Men nu har jag ingen energi till att plugga mer. Får ta det i morgon eller i helgen.


Jag har tänkt på en sak de senaste dagarna. Vissa personer i min omgivning beter sig konstigt nu för tiden. Jämfört med vad de gjort innan. Det är jobbigt när man inte vet varför.
Som när folk slutar höra av sig. Helt slutar att svara på sms och så, man börjar ju undra varför.


Nu ska jag ta tag i disken och sen göra chokladbollar. MUMS!
Sen blir det en film, Hitchcock nr 5 blir det idag...

Tisdag

Jag hade inte en tanke på att jag skulle skriva ett inlägg igår. Så nu har jag brutit de senaste veckornas mönster med minst ett inlägg om dagen...

Jag var sjukt seg igår också, men nu känner jag att energin är på väg tillbaka. Igår gick jag endast på föreläsningen och struntade i lektionerna för att jag inte orkade. Jag sov i princip bort resten av dagen. På kvällen såg jag en film med Koffe. Vi tittade på Torn Curtain, den var bra. Som vanligt blev det en del snack och så efter filmen innan han gick hem, när jag höll på att somna på stolen. :P

Var seg i morse också, kom inte upp ur sängen så det blev ingen mattelektion för min del. Vid tolv fick jag ett sms från Koffe, och eftersom jag låg och halvsov i sängen (försökte plugga kemi) kopplade jag inte alls vad han menade. Så jag blev ett stort frågetecken.... Men det löste sig efter ett tag och jag fattade vad han menade...
Efter en sen frukost med Nutella-mackor gick jag bort till B-huset för att skriva omduggan på periodiska systemet och jag klarade den idag! :D Sen var det dags för laboration. En väldigt seg lab idag och tiden var verkligen inte på min och Olas sida. Efter en del problem och i alla fall ett fel, skulle syntesen vara klar. Men det slutade med att vi fick ut NOLL/nada/ingen produkt. Vet inte vad som hände, men handledaren sa att det inte gjorde så mycket, att det händer alla någon gång. Så vi får räkna på de andra gruppernas värden till rapporten sen.
När vi diskat och plockat undan allt var det dags att gå till matoteket för att få lite matteuppgifter lösta. Ola hade under de fyra timmarna vi var i lab-salen glömt bort koden till sitt skåp, så han kom inte in i det. Tycker lite synd om honom, men hade inte tid att stanna, så jag lämnade honom åt sitt öde och gick iväg för att räkna.
Blev kvar i skolan till åtta ikväll... Men fick en hel hög uppgifter lösta.

Jag och Koffe bestämde igår att vi ska vara med på Suntrip, sandslottsbyggartävling, den 7 mars. Man ska vara fyra personer i varje lag och kanske någon reserv. Jag frågade Nina idag och hon ska vara med, så då var vi tre. Sen fick jag veta nyss att Koffe typ har övertalat Jacky att vara med också. Så om han vill det behöver vi bara en reserv också, annars behöver vi två personer till. När Nina fick veta det, så började hon direkt spåna på idéer till hur vi ska bygga sandslottet. Så det skulle inte förvåna mig om hon kommer med värsta ritningen på något slott när det är dags för tävlingen. :P :)

I morgon är det inget schemalagt, men det kommer förhoppningsvis bli en hel del skolarbete gjort. Ska börja dagen med ett möte med projektgruppen klockan tio. Efter det blir det kemiplugg med Ola, Nina och kanske någon mer. Jag ska i alla fall försöka göra alla uppgifterna fram till kapitel åtta i morgon innan jag lägger ner. Och om jag hinner även lite matte.

Nu ska jag nog se en film eller kanske ta en promenad.

Ingen energi

Klockan blev rätt mycket innan jag kom i säng i natt, men jag kunde ändå gå upp vid halv tio i morse utan problem. Jag skulle upp och tvätta. Sen var det meningen att jag skulle plugga kemi. Jag försökte i och för sig skriva labrapporten, men det gick inte bra.
Jag har inte haft någon energi alls idag. Så fort jag satte mig ner och skulle läsa i kemiboken så somnade jag.

Jag gick en liten runda idag i alla fall, men jag orkade inte gå och handla så kylen är fortfarande tom. Så i morgon måste jag till hemköp, för annars får jag ingen middag...

Va uppe hos Sandra och Daniel en stund innan. Hämtade mina kläder och lånade alla Daniels skivor (förutom de som satt i stereon). Så nu har jag fullt upp med att lägga in musik på datorn.

Ska nog se en film lite senare, eller snart.... Funderar på att se en av Hitchcock-filmerna från boxen ikväll. Marnie då, för jag måste ju se dem i den ordningen de gjordes.

Singstar

Ikväll bröt jag veckans trend. För denna kväll spenderades med Nina och Mattias. Vi tittade på melodifestivalen, nästan hela. Vi stängde av när vi visste att H.E.A.T. gått till final. Då satte vi igång Mattias playstation och började spela singstar. Det gick sådär, men var väldigt kul. Vi sjöng det mesta och alla vann några gånger var. Alla lyckades även bli tondöva några gånger...
När jag kom till Mattias var det ingen hemma, jag försökte ringa till både honom och Nina men de svarade inte. Så då tänkte jag att jag skulle köra hem igen, men jag hann inte många meter innan jag mötte dem. De hade varit i affären och handlat...
Så allt som allt var det en väldigt trevlig kväll. Jag ångrar verkligen inte att jag satte mig på cykeln och trotsade både halka och kyla för att ta mig till Skäggetorp.

Och som den nattmänniska jag är så är jag inte alls trött nu. Funderar på om jag ska sätta mig en stund med kemin eller matten... Men det blir nog inte så, fortsätter nog jobba på dikten jag började på tidigare i veckan. Eller skriver in de senast skrivna i min diktbok...



F.ö. så är denna låten väldigt bra.


Babian

Det blev en väldigt trevlig kväll/natt igår. Kan börja där det förra inlägget slutade...

Äppelpajen var också väldigt god. Eftersom det inte fanns tillräckligt många tallrikar hällde vi vaniljsåsen över pajen, tog en varsin sked och åt direkt från formen...
Efter pajen blev det lite dricka, kahlua för min del, snack och musiklyssnande. Så min kahlua är helt slut nu...

2310 tog vi bussen in till stan. Väl inne tog jag ut lite pengar innan vi traskade bort till NH. Var lite kö där, men vi kom ändå in snabbt. När vi betalat och hängt in jackorna gick vi direkt till dansgolvet. Det var två stycken där som dansade och musiken var inget vidare. Så det kändes lite tråkigt.
Men sen blev klockan tolv och Babian gick på scenen. Allting blev väldigt bra, stämningen höjdes och musiken var bra. Innan igår hade jag aldrig hört talas om malmöbandet Babian och det är något jag verkligen missat. Nu börjar jakten på deras skiva.
När spelningen var slut var det dags för lite dricka. Det blev kvällens drink, som var väldigt god men jag kommer inte ihåg vad det var i den. Efter lite snack var det dags att gå in på dansgolvet igen. Då var det fullt och musiken var bättre.
Vi gick från NH lite i tre, så jag var hemma vid halv fyra.

Träffade även på en av studentnatts nya fotografer där. Jag kom fram till att det går utför för studentnatt. Fotografen var skum, sa mysko saker och var långt ifrån nykter.



Idag ska jag baka, bland annat kokoskakor. Borde även plugga kemi. Engelska namn till omduggan och uppgifterna som är till varje kapitel...
Ska även bort till Koffe idag och hämta min cykel.

Ikväll vet jag inte vad jag ska göra. Det får vi se då. Jag måste i alla fall komma på något att äta.

Middag och utgång

Det har varit en lugn dag idag. En föreläsning och en halv lektion.

Sen blev det en dusch och hår + smink fixades innan jag tog cykeln till Koffe. Och här sitter jag nu. VI har nyss ätit middag. En jättegod vegetarisk lasange. Snart blir det äppelpaj med vaniljsås till efterrätt.
Senare ikväll bär det av in till stan, till NH närmre bestämt. Det är Klubb Din Mamma ikväll. Det blir nog trevligt.

Nej, nu ska jag vara social igen.

Ha en trevlig kväll! För det ska jag ha.

Mycket, men ändå lite...

Det har hänt mycket idag, men ändå inte...
Vet inte hur det hänger ihop, men det känns så.

Dagen började med att vi var ett gäng som gick till Origo för att prata med Marianne (studievägledare) om mailet vi fick igår. Det visade sig att vår utbildning, Kemisk Analysteknik, inte berörs av ändringen. Utan det är bara Forensisk Vetenskap som försvinner. Det är en fördjupning inom forensisk teknik. Vi kommer läsa grunderna i forensisk teknik, med början om ett år.

Sen fortsatte dagen med matteföreläsning. På väg från den, till lektionen halkade jag utanför C-huset och föll. Lyckades sräcka en muskel men det är inte så farligt, känns bara lite...
Efter mattelektionen gick jag hem, slängde i mig lite mat och sen var det dags att bege sig till Key-huset för en föreläsning i presentationsteknik. Den var väldigt intressant och lärorik. Eva Mutvei kunde verkligen prata.

När föreläsningen var slut vid halv 8 satte jag mig på cykeln och trampade bort till Koffe. Från början var det bestämt att jag skulle till Jacky för att se film, men sen blev det hos Koffe i stället. Väl där hände det inte så mycket... Koffe skulle uppdatera Malins blogg, men något gick snett så den fungerar inte längre. Så han satt och försökte fixa det hela kvällen och vi andra gjorde inte så mycket. Det blev ingen film i alla fall.

I morgon kväll ska jag till [Hg] för att dansa. Nina ska med om hon orkar, annars blir det nog bara jag och Koffe...
Jag vill ha mina röda skor då, men kom på idag att dem är kvar i Bromölla. Även mina fina svarta skor är där. Så jag har bara "vardags"-skor här uppe. Förutom vår/sommar-skor då...

Aja, nu är det snart dags att sova. Ska försöka få lite kemi gjod i morgon förmiddag innan föreläsningen. Så behöver komma upp i tid. Måste gå upp till Sandra innan frukost också, har ingen mjölk hemma men hon köpte till mig när hon va på Hemköp innan.

GONATT och SOV GOTT!!

Deppig, nere...

Va in och kollade student-mailen och där fanns ett mail jag inte alls tyckte om.

"Hej. För er kännedom: Kurspaketet i Forensisk Vetenskap kommer ej att erbjudas framöver. För diskussion om framtida studier kontakta gärna Marianne Kratz."
Stod det i mailet. Så nu vet jag inte vad jag ska göra.

Fan vad depp jag blev nu. Vill inte sitta här själv...
Varför har jag ingen att krama?

För lite sömn

Två nätter i rad har det blivit alldeles för sent. Det funkar inte, halva dagen har ju gått innan man vaknar. Kom inte i säng förrän halv 5 i morse.
Orsaken till det är att Koffe va här. Vi snackade och spelade kalaha.
Nej, ikväll måste jag gå och lägga mig i tid. Har ju skola 8-17 i morgon.

Alla saker jag hade planerat att göra idag har inte blivit gjorda. Eftersom jag vaknade så sent blev det ingen simning. Men jag har i alla fall skickat iväg Vivekas present och papprena om stipendie idag. Jag lyckades även göra matteuppgifterna, men har inte orkat ta tag i kemin än.

Nu börjar jag bli hungrig, så det är dags att fixa middag.
Ikväll blir det en film och sen sova.

Kram

"All kärlek är viktig och bra kärlek!!
Kramas hur mycket ni vill, det är fortfarande skattefritt.
Alla mår bra av en Kram.
En Kram kan räcka för att lysa upp en dyster dag..."


Mysteriet löst

Igårkväll kom jag på orsaken till den allergiska reaktionen i lördags. Boven i dramat är färgämnet E141, som framställs av gräs. Det är det som gör godiset grönt. Så nu ska jag undvika grönt godis i fortsättningen.

Jag har även kommit fram till att jag snackar alldeles för mycket ibland. Som igår, såg Little Buddha med Koffe och när den var slut började vi snacka. Så han kom inte härifrån förrän vid 3... Jag kom inte i säng förrän 4 och orkade därför inte gå på mattelektionen idag. Tyckte det var bättre att sova.
Filmen igår var skum men bra. Den var ungefär lika skum som alla andra filmer om buddhister...

Idag har det blivit lite kemiplugg. Läste ett kapitel i boken innan lektionen där jag lyckades göra några uppgifter. Nu har jag varit hemma i typ 20 min och om en timme måste jag tillbaka. För då är det dags för lab och dugga. Duggan går förhoppningsvis bra. Jag klarade alla platser och 99 namn på lektionen idag...

Nej, nu ska jag äta middag, sen vila lite innan en lång kväll i labsalen.

Protaktinium

Hur ofta använder man dysprosium eller protaktinium? Jag förstår inte varför vi måste kunna namnen på alla metaller i f-blocket i periodiska systemet. Man använder ju typ aldrig dem ändå. Om jag misslyckas på duggan i morgon är det på grund av att jag inte klarar av att lära mig namn och plats för metallerna i just f-blocket.

Idag har vi haft tre föreläsningar. Jag gillade den i projektkursen, den handlade om hur man skriver en rapport, vad man ska tänka på och så. Hon hade ett kul exempel med ett ordspråk, som jag tyvärr inte kommer ihåg (hann inte skriva ner det). Det gick ut på att man ska skriva så enkelt som möjligt...

Är även väldigt förundrad över Alexanders engagemang i projektet. När jag ser och hör allt han har gjort känns det som att jag inte gör någonting. Så jag får försöka bättra mig och göra lite mer till nästa möte.
Jag och Sandra har med lite mail fram och tillbaka lyckats få projektplanen helt klar idag. Det är bra eftersom den och tidplanen ska skickas in i morgon.

Ikväll ska jag försöka lära mig f-blocket och sen se en film. Denna gång blir det Little Buddha, det verkar vara en bra film.

Har även funderat över att skapa en sidoblogg till denna där jag ska publicera mina dikter och tankar. Får se om jag gör något med den tanken...

Nu är det dags för lite plugg, så jag blir klar och hinner se filmen.

Söndag

Idag har jag pluggat mycket mindre än jag borde. Men jag har lyckats lära mig var alla ämnen sitter i det periodiska systemet. Bara namnen kvar nu.
Labrapporten blev skriven idag i alla fall. Ola kom hit vid fyra, så vi satt en stund med det.
När han gått hem igen fixade jag lite mat. En stund efter maten gick jag upp till Sandra och Daniel för att se en film. Idag blev det Tarzan och den var lika bra som sist jag såg den.

Nyinspelningen av Fredagen den trettonde har premiär på fredag, 13 februari. Skulle vara kul att gå och se den, men jag har inte pengar till det. :(

Kiwi?

Det blev ingen film ikväll för Sandra och jag kom på att det var melodifestivalen. Men usch och fy för det. Programledaren var ju en katastrof och af Ugglas måste vara nya "di Leva". Nej, de blir nog inte fler delfinaler för min del...
Vi snackade en hel del också om lite allt möjligt. och vid halv tio kom en kille i röd klänning inrusande i lägenheten och frågade: "Är prinsessan här?". Väldigt skumt, men kul. Han kom nog från festen längre bort i korridoren...

Jag käkade en påse fruxo när jag satt hos Sandra. Kände att jag fick ont på tungan men tänkte inte på det. Sen var det värre när jag kom ner, så jag kollade i spegeln och hela tungan är full av röda prickar. Så det var bara att käka en allergitablett och hoppas att det blir bättre. Prickar är ju inte lika illa som när hela tungan svullnar upp, så ska väl va glad för det. Nu sitter jag och undrar om det är kiwi i fruxo. Det måste det nästan va, annars hade jag nog inte reagerat så.

Aja, jag ska sitta här min onda tunga en stund till. Sen ska jag sova.

Lördag

Om 40 minuter börjar tävlingen, så jag får väl ta och klä på mig snart och gå dit. Men inte riktigt än.

När jag väl kommer hem sen blir det ännu mer plugg på periodiska systemet. Lyckades få in 85/103 igår. Fast inte de engelska namnen, bara var de sitter och heter på svenska.

Ikväll blir det lite filmkväll. Sandra, Mattias och Nina kommer hit.




Om du tror att ingen bryr sig om dig, strunta i att betala några räkningar, så får du se att du har fel.

Dagens låt

I'm In Love With You - Doro


FONClBrISCH

Jag förstår inte varför. När föreläsningen började var jag väldigt pigg och uppmärksam på vad Richard sa, men ändå nickade jag till några gånger under första halvan... Inte bra att bara slockna sådär...
Men lärde mig ändå en del på dagens föreläsning. Bland annat FONClBrISCH.
Sen var det dags för matotek. Det går mycket bättre att sitta och räkna där än på de vanliga lektionerna. Det är lugnare på ett sätt, sen förklarar lärarna där på ett bättre sätt än Johan, tycker jag i alla fall. Så jag ska nog låta bli att gå på de vanliga mattelektionerna, sitta hemma och räkna under den tiden i stället.

Aja, det var skolan det. Jag sov till tio idag. Var skönt att kunna sova länge en dag. Fast jag kan ju inte säga att jag blev utsövd, kom ju inte i säng förrän fyra i morse...
Jag borde plugga till kemiduggan hela helgen. Men vem vill sitta och plugga in grundämnen en fredagkväll?
I morrn blir det nog inte heller så mycket plugg. Ska kolla på pulkatävlingen, i år på vit snö, på dagen och kvällen kommer spenderas med Sandra, Mattias och Nina. Vi ska se en eller flera filmer, och en del snack blir det nog också.

Nu ska jag ta och fixa middag. Som vanligt blir det en ensam middag...
Får se om kvällen spenderas med ett periodiskt system eller om jag hittar på något annat.

Kvällen

Det första jag gjorde när jag kom från skolan idag var att sova en halvtimme. Sen kom Nina och Mattias hit, så vi gick upp till Daniel med hans present. Efter att ha stått där och snackat en stund gick vi tillbaka ner till mig. Först stack Mattias hem, sen Nina.
Jag och Nina skulle ju gått på kravallen ikväll. Men vid nio ringde hon och sa att hon inte orkade, så jag kom inte heller iväg.
Koffe kom hit vid åtta för att hålla mig sällskap, var inte särskilt taggad för kravall... Vi satte igång en film, Skeletons. Den var mysko men bra. Sen blev det rätt mycket snack och vi kollade på lite foton. Han hjälpte mig även fixa headern. Vad tycks?
Så det var inte så länge sen han gick hem.

Men nu ska jag ta och lägga mig och läsa en stund innan jag somnar.

GONATT!!

C-huset

Just nu sitter jag i C-huset, närmre bestämt i U15. Har än så länge hunnit med en kemiföreläsning, möte med projektgruppen och blev nyss klar med tidplanen. Men vår tidplan känns inte bra, det tar längre tid att skriva en slutrapport än 10 timmar som vi satte upp, det vet jag. Jag tror att vi behöver minst 30 timmar var till den...

Jag sitter och velar fram och tillbaka på om jag ska lägga upp texten jag skrev igårkväll. Den berättar verkligen vad jag känner och jag vill få fram det. Men jag vet inte om det blir aldeles för mycket information på en gång. Den handlar om kärlek och mina känslor och tankar om en viss person...
Får helt enkelt tänka lite till och se hur jag gör. Jag vill visa den för någon, så det i alla fall finns någon som vet hur jag känner på den punkten, som jag sen kan prata med det om. Ibland behöver man lätta på hjärtat, men vill inte alltid göra det för samma person.

Aja, nu är det i alla fall dags för lunch. Magen kurrar, så det blir att packa ner datorn och dra sig hemåt.

Onsdag

Projektplanen blev typ klar idag. Bara några saker som ska fixas i morrn på mötet.
Jag hittade en present till VIveka när jag va inne i stan också. Så nu är det fixat. Och kylen är inte längre tom, men dyrt blev det.... Blev att vi handlade på hemköp i stan idag, men fick ändå gå till hemköp i Ryd nu ikväll för att jag inte fick tag på allt jag skulle ha.

Lyckades även göra några uppgifter på matten idag. Men labrapporten blev inte skriven, vet dock inte varför.... Får väl ta det på fredag i stället. För i morrn är det skola 8-17 som gäller sen är det kravall på kvällen/natten! Vet dock inte ännu hur det blir med förfest...

Är även väldigt sugen på att gå på temafesten på Hg på fredag, men jag har inga pengar. :(

Nej, nu ska jag ta och skriva en text som jag tänkt skriva ett tag nu. Den kommer kanske upp här sen...

Tisdag

Denna dag började med en något senare frukost då jag läste igenom labhandledningen inför dagens lab. Sen bar det av till mattelektionen och efter den hem en stund innan det var dags att ha kemilektion. GIck rätt bra på kemilektionen idag och även på laben som vi hade efter den.

I morgon ska jag och Sandra skriva klart projektplanen, åka in till stan en runda och sist en tur till hemköp för att fylla upp min tomma kyl lite. Allt det ska göras på förmiddagen, för på eftermiddagen ska jag och Ola skriva labrapporten till dagens lab och jag ska även läsa igenom ett kapitel i kemiboken.

Jag har kommit på att choklad- och kanelmjölk är väldigt gott!

Det var allt för idag. Ikväll vet jag inte vad som händer. Antagligen ännu en kväll framför datorn....

Projektarbete

Dagen började med ett möte med projektgruppen där vi försökte sätt upp en tidplan och en projektplan. Gick rätt bra, fast det tog 1½ timme. Sen var det dags för lunch, så hem för att äta och hämta datorn.
Efter lunchen va det projektmöte med vår handledare, sen informationssökning i biblioteket.
Lite innan 15 gick vi bort till KEY-huset där vi skulle ha kemiföreläsning. Efter 2 långa timmar var det dags att gå ända bort till C-huset för matotek. Lyckades göra en hel uppgift idag. Tycker inte om inverser, blir typ alltid något fel...

När jag väl kom hem vid 1920 började jag med maten och Sandra och Daniel kom ner hit lagom till den var klar. Så jag satt och åt medans Sandra började skriva vår projektplan och Daniel satte sig för att skriva upp vilka av hans filmer jag har kvar här.
Sandra gick nyss härifrån och vi hann nästan bli klara med projektplanen... Så får skriva klart den i morrn.

Nu ska jag ta det lugnt en stund och sen läsa lite innan det är dags att sova.

Söndag

Har inte gjort något vettigt alls idag. Inte ikväll heller för den delen.
Dagen har spenderats framför datorn och i sängen. Bara segat och sovit.

Nu ska jag sova igen, denna gång tills det är dags att gå till skolan.
Skola 10-19 i morrn, lagom kul....

GONATT

Festerna

Dagens första tanke: Va fan hände igår?
Jag gick upp, upptäckte att jag har en massa blåmärken, att min väska är sönder och att det hänger en väst på en av stolarna som inte är min. Sen letar man fram kameran och på den hittade jag en massa bilder som jag inte minns att jag tagit.

Men över till det jag kommer ihåg av gårdagen.
Emma kom hit vid halv 5, vi fixade smink, hår och en varsin alkoholhaltig dryck. Sen gick vi upp till Sandra och visade hur vi såg ut innan vi satte oss på cyklarna och trampade bort mot campushallen. Där började spritspåret mot Skytte C. Vi fick ett glas fulvin och när det var uppdrucket cyklade vi vidare 6 pers i varje "lag". Nästa stopp var irländsk julafton, det var efter snurrandet där som det bara gick utför för mig. Den leken tar hårt på mig.... Sista stoppet var en tävling där vi skulle gå en sträcka med ett shotglas, med okänd brun dryck i, utan att spilla och sen dricka upp den. Det va nog det värsta på länge, den smakade ju lakrits! När vi väl kom fram till Skytte C var det plankan innan vi fick gå in. Det går ut på att man 3 och 3 ska tömma tre glas med fulvin som sitter fast på en planka.
Sen var det in, hänga jackan, upp på övervåningen och ta ett glas välkomstdryck som faktiskt var god. Sen var det lite snack och dans. Jag har för mig att varje gång Amir försökte dansa med mig så slutade det med att jag halkade och föll. Så till slut gav han upp. Men det är inte lätt att bugga när man är full. Jag vet inte hur många gånger jag låg på rygg på golvet igårkväll. Men med tanke på alla blåmärken var det nog några gånger.
Sen vet jag inte riktigt hur det gick till men jag hamnade i alla fall hos Koffe. När vi kom dit försvann festen, typ alla gick vidare ut precis när vi kom fram. Men det var ändå rätt trevligt. Fick en shot där, som jag nog inte behövde egentligen. Mintu, så nu har jag smakat det också och gott var det. Slutade med att vi satt några stycken på golvet i deras kök. Vet inte hur länge och inte vad vi snackade om....
Någon gång i natt kom jag i alla fall hem.
Så slutsatsen är att jag hade en trevlig kväll/natt även om jag inte minns allt. Man kan ju alltid undra vad som hände under tiden jag inte minns, bilderna är väldigt mysko kan jag säga och kommer aldrig läggas upp någonstans.

Nu sitter jag här, lite bakis och mitt uppe i tvätten. Det blir en riktig segisdag idag.

RSS 2.0