Tackfest ikväll!

Nu sitter jag här, har inte gjort något vettigt idag och väntar på att först Sandra och sen Emma ska komma hit.
Ikväll är det tackfesten för Pallen med temat porr/kinky och jag kan inte bestämma mig för vilken kjol och vilken tröja jag ska ha. Men skor vet jag i alla fall. Sandra ska komma hit för att hjälpa mig välja. Emma kommer vid 4, då ska vi fixa hår och smink och förfesta lite innan vi sätter oss på cyklarna och trampar mot campushallen där vi ska träffas. Sen bär det av in i skogen för sittning och fest.
Får se hur länge det håller på, om jag kommer iväg till Ryd till Koffe och Andreas inflyttningsfest. Det skulle va trevligt att hinna med båda festerna.

Nu ska jag ta och äta lite innan Sandra kommer. Berättar om festen(-erna) under morgondagen.

En ledig dag

Idag har jag varit ledig. Väldigt skönt att bara sitta hemma en hel dag, efter de senaste dagarna.
Idag har jag faktiskt diskat. Två gånger till och med! Det behövdes för att få allt rent. Har även räknat lite matte och börjat plugga till kemiduggan. Klarade av att sätta ut 39 av 103 grundämnen i periodiska systemet innan. Så det behövs nog en hel del plugg till.

Det blev även en promenad med Malin idag. Jag vet inte hur många gånger jag halkade. Jag föll aldrig men det var inte långt ifrån. Vi tog en runda i skogen och snackade om lite allt möjligt under tiden. Började med den röda rundan, men någonstans på vägen bytte vi till den gula... Efter promenaden gick jag till hemköp och köpte mjölk och nu sitter jag här.

Vet inte vad jag ska göra ikväll. Får se om jag sitter hemma och degar hela kvällen eller kommer på något bättre att göra.

I Need You

You don't realize how much I need you
Love you all the time and never leave you
Please come on back to me
I'm lonely as can be
I need you


Said you had a thing or two to tell me
How was I to know you would upset me
I didn't realize
As I looked in your eyes
You told me

Oh yes, you told me
You don't want my lovin' anymore
That's when it hurt me
And feeling like this
I just can't go on anymore

Please remember how I feel about you
I could never really live without you
So come on back and see
Just what you mean to me
I need you

Oh, when you told me
You don't want my lovin' anymore
That's when it hurt me
And feeling like this
I just can't go on anymore

Please remember how I feel about you
I could never really live without you
So come on back and see
Just what you mean to me
I need you
I need you
I need you



Träning

Jag blir knäpp, om det fortsätter så här kommer jag aldrig komma igång med träningen.
Det är ett pass i veckan, men man kan inte boka plats på det tidigare än fyra dagar innan. Och jag kommer så klart inte ihåg när det är dags att boka plats. Utan jag kommer på det dagen innan och då är det fullt. Så sätter man upp sig på reservlistan, men än så länge har jag inte haft turen att tillräckligt många avbokat. Det är kanske inte meningen att jag ska träna...

Torsdag

Detta funkar inte. Jag behöver någon som kan diska åt mig. I stället för att ställa mig och diska struntar jag i att laga mat. Lever för tillfället på mackor och frukt...

Denna dag började med en kemiföreläsning kl 8 i morse. Efter den gick jag och Ola hem till mig och skrev labrapporten, som jag ska gå och lämna in senare idag.
Har inte gjort så mycket den senaste timmen, bara tagit det lugnt. Snart dags att gå till mattelektionen.
Morgondagens föreläsning är inställd så jag är helt ledig i morrn. :)

Ikväll ska jag se en film. Någon som vill va me?

Onsdag

Det har varit en rätt lugn dag idag. Kom självklart inte upp när jag skulle, så jag kom till Kårallen 0745, men kön var inte så lång så det gjorde inte så mycket. Den var nästan längre när jag gick därifrån med mina biljetter än den var när jag kom dit.
Vandrade tillbaka hem och vilade två timmar innan det var dags att gå tillbaka för ett möte med projektgruppen. Idag hittade vi ett ledigt grupprum och det känns som att det är lite att göra med arbetet. Men det kan ju bero på att vi är sju stycken i gruppen. Efter mötet var det dags att gå till biblioteket för en workshop i informationssökning. Det var lite jobbigt att komma på bra sökord till uppgifterna, men nu känner jag att det nog kommer gå mycket lättare att hitta relevant information till vårat arbete...
Sista saken idag var första föreläsningen i en frivillig kurs, stannade fram till rasten sen gick jag hem. Känns inte som om jag kommer ha någon nytta av den sen, så jag ska inte läsa den. Det var ingen större hit att sitta där inne heller, jag nickade till några gånger och när jag somnade knuffade Daniel till mig lite.... Så det känns bättre att lägga de timmarna på de andra kurserna.

När jag kom hem så var det dags att renskirva gruppkontraktet och när det var klart tog jag med det upp till Sandra. Så hon ska kolla på det, så allt ser bra ut och tar med en utskrift i morrn.
Sen blev det en promenad. Promenerade hem till Jacky och snackade med honom en stund. När jag ändå var i huset gick jag in till min promenadkompis, Malin för att få hennes nummer. Blir ju så mycket enklare att kontakta henne då. Så nu får jag se när det blir en promenad med henne, är ju ute på en promenad själv nästan varje dag...

Nu ska jag ta det rätt lugnt resten av kvällen. Blir kanske en film..
Verkar inte som det blir någon filmkväll på fredag. Men jag har ju inte frågat alla än, så hoppet är ju inte ute...



Det känns bättre nu när jag pratat med dig.
Jag tyckte inte om det jag fick veta, men det är precis som jag trodde.
Kan nog klara av att vara bara vän med dig, men det kommer inte bli som det var innan. Men det går nog bra så länge jag slipper se dig med någon annan, för det vet jag att jag inte klarar av....

Bandsläppet

Det var inga sådär WOW-band precis. Kände igen namnet på hälften ungefär. Men bara ett som jag vet är bra och det är Kamelot.

Dessa band släpptes:
  • Flogging Molly
  • Jon Olivia's Pain
  • Demon
  • Kamelot
  • Voivod
  • Thor
  • Impellitteri
  • Grand Magus
  • Tracenine
Om inget annat bättre band spelar samtidigt kommer jag nog se de flesta av dessa banden. Men så säger jag ju alltid....
Sen står jag där och velar precis innan, ibland ser man halva konserter för att kunna lyssna på fler band.

Nej, nu är det verkligen dags att sova om jag ska komma upp kl 6.

Fick denna av mamma....

Den "nya" sjukvården?
Telefonen ringde hos Petterssons.
- Marie Pettersson i telefon!
- Hej, jag ringer från vårdscentralen. Din man Martin Pettersson var hos oss i går för att ta blodprover, eller hur?
- Ja, hur så?
- Vi har råkat ut för en liten beklagligt arbetsolycka, vi hade också en annan Martin Petterson här igår som tog blodprover och av någon anledning var bådas personnummer oläsliga på provrören. Säkert något printerproblem.
- Kan ni ta nya tester då?
- Tyvärr, med anledning av de nya sparkraven inom den offentliga hälsovården får man ta omfattande blodbilder bara en gång per person och kvartal..
- Jaså.....
- Så nu har jag dåliga nyheter att meddela. Antingen har er man HIV eller Alzheimers.
- Det kan inte vara sant. Vad ska jag göra nu?
-Vi rekommenderar att ni tar er man till stadens centrum och lämnar honom där. Hittar han hem själv, så ha inte sex med honom …

Det luktar.........Klor!

Det var en rätt kul lab ikväll. Händerna är bara lite missfärgade, så där fint som det blir av kaliumpermanganat. Dagens lab gick ut på att först framställa klorgas, som man sedan skulle låta reagera med järnpulver för att bilda järnklorid.
När laben var nästan klar utbrister Fredrik (som sitter på en pall framför dragskåpet): "Det luktar........Klor!". Inte så konstigt med tanke på all klorgas....

Det är i alla fall skönt att äntligen vara hemma och kunna ta det lugnt resten av kvällen. Det släpps ju nya band till SRF kl 0000, så ska vaken ett tag till...
Sen hade jag tänkt gå till skolan vid 7 halv 8 i morrn för att ställa mig i kön till biljettsläppet för VSR. Nästa helg är det VSR och jag har tänkt gå på kravallen på torsdagen. Ska köpa biljett till mig och Nina i morrn, sen är det bara att se hur många andra som ska dit....

Nu ska jag bara ta det lugnt och lyssna på musik tills banden släpps och sen sova i några timmar.

Alldeles för mycket skola

Idag är en väldigt jobbig dag. Än så länge har jag varit i skolan 8-15 och måste tillbaka till 17 för att göra en lab som är slut 21. Så i princip ingen ledig tid alls idag.
Fler sådana här tisdagar lär det bli.

Så mycket skola idag att jag inte orkar skriva om det....

Nu är det dags att fixa lite mat och sen vila en stund innan jag drar mig tillbaka mot B-huset.

Film och tankar

Så nu har jag sett film nr 20 detta året. Som jag skrev i förra inlägget så va dagens film Batman Forever. Det var en bra film och jag har kommit fram till att det är en scen som är med i alla Batman-filmerna. Inte exakt samma, men de visar samma händelse.

Dagens föreläsning var väldigt seg, höll på att somna flera gånger. Man borde inte få ha föreläsningar så sent på dagen.



För en vecka sedan var det så mysigt. Men nu verkar det som om ditt hjärta slår för någon annan... Så jag får väl acceptera det och gå vidare. Men jag vill att du ska vara min! Klarar inte av att se dig med någon annan. Det känns så svårt just nu. Jag vet inte vad jag ska göra. Vill träffa dig och fråga hur det verkligen är. Måste få veta, står inte ut med ovissheten.
Mitt hjärta slår för dig.

Måndag

Nu sitter jag här. Är ledig till 1700, då börjar kemiföreläsningen. Så trist att den ska va så sent, kommer inte sluta förrän 1900 ikväll.
Som sagt så sitter jag här och vet inte vad jag ska hitta på.
Matteuppgifterna är gjorda, kemin är läst, laben är så förberedd den kan bli med våra kunskaper....
Och nu snöar det ute också.
Så en promenad är inte så lockande längre.

Aja, jag får väl försöka fördriva tiden på något sätt...

Men ikväll ska jag i alla fall se en film. Tänker se Batman Forever, när jag kommer hem...


Är det någon mer än jag som tycker det låter bra med filmkväll på fredag?

Söndagskvällen

Efter ännu en ensam middag och en stund vid datorn var det dags att gå upp till Sandra och Daniel för att se film. Vi såg Beck: Moneyman idag. Blev lite snack också innan jag gick tillbaka ner till mig.
Har varit trött och seg hela dagen, så jag ska gå och lägga mig snart. Se om jag kan va lite piggare i morrn, för det kommer bli en rätt lång dag. Börjar 8 och slutar inte förrän 19, men har ett hål mitt på dagen. Hur mycket ledig tid jag har där beror på hur lång tid mötet med projektgruppen tar och även hur lång tid det tar att förbereda tisdagens laboration.

Det snurrar väldigt mycket tankar i mitt huvud för tillfället som jag behöver prata med någon om. Vet inte om Sandra kommer förstå, eller om det är bättre att prata med någon annan....
Jag tänker även väldigt ofta att idag ska jag gå ut och gå, men sen kommer jag på något annat att göra så jag kommer inte ut. Jag behöver någon att gå med, som drar med mig ut, men som även jag behöver dra ut ibland. Det är ju mycket skönare/trevligare att gå i några timmar några dagar i veckan med någon än att gå själv.


Nej, nu får det vara nog för denna veckan. Dags att lägga sig i sängen med en lånad bra bok och läsa i någon timma.
GONATT!!

Söndag

Jag känner mig splittrad. Vet inte vad jag ska göra. Vet inte hur jag ska hantera det.



Än så länge idag har jag hunnit tvätta och läsa klart kapitel 3 i kemiboken. Hann inte tvätta allt innan tvättiden tog slut, men får väl ta resten nästa vecka...

Vet inte vad jag ska göra resten av dagen... Någon som vill hitta på något?

Nu ska jag återgå till kemiboken en stund, har 5 sidor kvar att ta mig igenom....

VILL INTE

Jag vill inte. Det funkar inte. Varför var det så?
Jag är fan kär i dig! Du får inte göra så.
Om det är så du vill ha det så får det vara nog nu.
Andra gången.
Alltså inga fler försök.




Det blev middag själv idag, så fick en massa rester. Gjorde ugnstekt lax och det blev jättegott.
Var även uppe hos Sandra en stund och snackade med henne.
Sen gick jag hem till Jacky, för att va med och spela wii. Koffe, Andreas, Malin och Sofia va där. Väl där kom jag fram till att jag egentligen va för trött och skulle nog fått en trevligare kväll om jag sett en film med Sandra i stället.

Viveka ringde mig när jag va på väg hem, så jag snackade med henne ett bra tag. Var väldigt skönt att få prata av sig en stund. Hon fick mig att inse en sak som jag egentligen inte ville. Får se hur jag gör med det vi snackade om.
Jag är väldigt glad över att jag kan prata med henne om allt. En del saker som jag inte längre kan prata med mamma om, kan jag berätta för henne.

Jag älskar dig syster! <3 Det får du aldrig glömma.
Jag ska aldrig glömma att jag har dig. Jag finns alltid där för dig så som du finns där för mig.

Bion

D: När firar bina jul? Du vet de som surrar...
M:
Va?!
S:
Det är ju bara en bisak.
D:
Nej, nej. När firar de jul?
M:
Vet inte.
D:
Tjugondag Knut.
M:
Jaha...? Då är julen slut....
D:
Nej, julen är förbi. För Bin!



Filmen ikväll va riktigt kul. Mycket bättre än jag trodde den skulle vara.
När den va slut blev det en promenad hem. Vi orkade inte vänta på bussen, va ju 27 minuter tills nästa skulle gå.



Hmm... Ibland blir man konfunderad. Man vet inte exakt vad folk menar, men vill inte fråga av olika anledningar. Så man står där undrande. Lite så känner jag mig nu. Men varför jag känner så kan vi ta en annan gång.



Nu ska jag in i duschen, sen blir det nog en stund till vid datorn innan läggdags.
Funderar på att sticka och simma i morrn. Antingen simning eller en lång promenad.  Får se vad jag känner för i morrn...


En timme senare...
Antalet besökare ökar, men antalet kommentarer minskar. Tycker inte det hänger ihop riktigt.

Fredag

Ikväll blir det bio med dessa fyra vänner:

Kommer nog bli en trevlig kväll. Vi ska se Allt flyter.

Dagen har varit väldigt lugn. Hade bara en föreläsning idag, kemi. Jag hann inte läsa hela kapitlet innan, men det gjorde inget för han gick inte igenom mer än det jag hade läst...

Dagens middag blev ett experiment. Ville testa något jag inte gjort innan, så jag gjorde bönbiffar. Det blev jättegott, men nu mår jag konstigt. Vet inte om det är på grund av maten eller något annat. Det känns som jag behöver spy, men ändå inte....

Om två timmar är det dags att ta sig in mot stan, hoppas jag mår bättre då.



En sak till som jag kom på att jag inte skrivit....
Jag kollade tentamenstiderna i natt. Och jag har terminens sista tenta den 29 maj! Så mitt sommarlov börjar tidigt i år!
Det blir Sweden Rock Festival för mig i år också och förhoppningsvis träffa umeborna och engelsmännen!
=D =D =D =D =D

Twister

Det blev en väldigt trevlig kväll. Vi började med att spela kort. Hade lite problem att välja spel men det blev några rundor Negerpresident och sen poker. Under tiden åt vi av Sandras chokladkaka, som va väldigt god, och snackade om lite allt möjligt.
Efter min vinst i poker gick vi över till att spela Twister. Lika kul som vanligt och Daniel vann de flesta matcherna. När vi va trötta och varma tog Sandra fram en isbit och ni kan ju säkert gissa vad som hände sen. I alla fall tills den hade smält.
När klockan började närma sig elva gick Sandra och Daniel hem. Mattias och Alexander skulle också gå, men fastnade självklart i hallen. Vi stod och snackade om CV, sommarjobb och jobb i allmänhet ett bra tag. Så det är nog ungefär en halvtimme sen de gick härifrån.

Nu ska jag snart sova. Så jag kommer upp i någorlunda vettig tid i morrn. Ska ju hinna läsa kapitel 3 i kemiboken innan föreläsningen och även markera de viktigaste sidorna i de 2 första kapitlen i boken. I denna kursen får vi ju ha med oss boken till tentan...

GOD NATT!

.

"Jag hoppas ingen ska köra hem. För jag spillde sprit i kakan."
Citat från Sandra. Hon hade med sig en nybakad chokladkaka hit.

Spelkväll

Det har varit en rätt bra dag idag. Tre rätt lugna föreläsningar och en lektion. Jag vet nu vilka jag ska göra projektarbetet med och vad det ska handla om. Resten av min grupp består av Sandra, Fredrik, Alexander, Ola och Ulrika. Sandra tror det kommer gå dåligt, men jag tror att det kan bli bra.
I slutet av matteföreläsningen idag marscherade (stavning?) FuLing in och "kidnappade" Emil. Så han blev den nya generalen. Men jag kan kanske få en annan plats i FuLing....
Det gick sådär med uppgifterna på mattelektionen idag. Fattar inte riktigt tänket, men kommer förhoppningsvis in i det snart.

Ikväll, närmre bestämt om en timme, blir det spelkväll här hos mig. Det är Sandra, Daniel, Mattias och Alexander som kommer hit. Det finns två stolar kvar om det är några som vill va med och spela. Blir nog Rappa Kalja och något annat spel. Lite alkohol skulle det nog va också. Daniel sa något om att ta med sig öl och till någon drink....

Sandra och Daniel

Detta inlägg är till Sandra och Daniel, bara för att de är så snälla och underbara vänner. Vet inte vad jag skulle göra om jag inte hade dem.

Jag fick tag på Daniel innan och han kom ner hit efter en stund. Han skulle hämta alla sina filmer. Så nu har jag endast filmerna i bokhyllan kvar och de som är mina. När han skulle gå bjöd han med mig upp, frestade med chokladpudding var vad han gjorde. :P :)
Så jag följde med upp, fick lite chokladpudding och sen satt vi och snackade lite. Daniel började sätta in de brända filmerna i ett CD-case och kom fram till att det inte var så många. Så då började han sätta in även originalfilmerna... Jag satt i sängen och hjälpte till lite med att sortera och stapla tomma fodral. Så det slutade med att jag "fastnade" bakom/under fodralen som välte över mig.
21/1-09 hos Sandra och DanielMen jag va lika glad för de. Kan ju inte va sur i så trevligt sällskap.
Kvällens bästa kommentar kom från mig. :P
Sandra: Jag ska äta farmor Ankas chokladkaka.
Jag: Är det den jag gör om X antal år?
Jag kan också ibland. :P
När jag skulle gå därifrån fick jag 4 tröjor av Sandra. Testade dem när jag kom ner och 2 av dem var lite för stora, men de andra 2 kommer jag nog använda mycket. Självklart så var tröjorna röda och svarta.
Sandra och Daniel hade varit inne i stan och ute i Tornby idag och de hade tänkt på mig då. De hade köpt halogenlampor till mig på IKEA. Så nu kan jag äntligen använda min sänglampa igen.  :D Så ikväll blir det läsning i sängen innan jag ska sova.

Det var allt för idag. Nu är det läggdags. Går ju 8-17 i morrn...

Promenad

Nu har jag nyss kommit hem från en lång promenad. En och en halv timme tog den. Fast jag stod ju still på ett ställe i ca en kvart, men det var ändå en lång runda.
Va en stund utanför Jacky och snackade med honom... Får se om antingen fredag eller lördag kväll blir som jag vill. Det vill säga middag och sen film(er).

Nu ska jag försöka på tag på Daniel igen och dricka en kopp te...

Onsdag

Det har varit en bra dag idag.

Började med en väldigt bra föreläsning. Rune Olsson föreläste om gruppdynamik och problemlösarstilar. Det va väldigt intressant och i alla fall jag fick bättre insikt i hur jag borde göra för att fungera i en grupp. På föreläsningen i morrn får vi nog veta vilka vi ska göra projektarbetet med....

Dagen fortsatte med generalsintervjun. Det gick bra (tror jag). De frågade om lite olika saker... Som vad jag vill ändra till hösten, vad jag tycker om temat, hur mina studier går, hur mycket jag sover en vanlig natt, om jag kunde bota simons förkylning och lite andra frågor om olika saker.

Väl hemma igen satte jag mig med kemiboken och läste kapitlet som ska gås igenom i morrn. Efter det tog jag tag i disken, sen blev det mail-läsning.
Vet nu var tackfesten nästa helg kommer vara (skytte c). Vi ska visst cykla dit. Så det blir nog en aning kallt med tanke på vad man kommer ha på sig, så det får nog bli ett par byxor över på vägen dit....

Nu ska jag ta och fixa lite mat. Får se vad som händer ikväll. Blev ingen träning...
Kanske en film, om någon vill kolla.

Lab 1

Då var första laben i kursen Oorganisk kemi avklarad. Den va inte så svår och tog inte så lång tid. Ska ner och kolla svaren i morrn, för att se om vi skrivit rätt reaktionsformler. Kommer göra alla 6 labarna med Ola. Ska bli spännande att se hur det funkar, när vi ska börja skriva rapporter och så också. Det funkade i alla fall bra idag.

Jag är rätt trött nu, så ska nog gå och lägga mig snart. Är ju en stor dag i morrn.

Tisdag

Jag blir mer och mer nervös. Snart vet jag inte vart jag ska ta vägen....

Det blev inget läsande av kemin idag, jag kunde inte koncentrera mig. Så jag får ta det i morrn i stället.
Men jag lyckades göra alla matteuppgifter i alla fall. Sen blev det en tur till Ryd för att köpa mjölk och hämta ett paket. Fick ett paket från mamma idag. :)

Nu sitter jag och försöker få i mig lite mat samtidigt som jag skriver här. Ska snart gå iväg till labsalarna i B-huset för att göra årets första lab. Efter den blir det nog direkt hem till sängen för att sova....



Jag vill...
...men jag ska inte.
Inte idag.
Kanske i morgon.

Sömnlös

Jag borde ligga och sova, men jag blev som vanligt pigg igen när jag borstade tänderna. Så nu sitter jag och tänker alldeles för mycket igen.

Såg The lost boys hemma hos Koffe ikväll. Den va rätt bra. Kände igen den, så jag tror jag sett den innan men kom inte ihåg nånting från den.



För tillfället har jag ingen kontroll på mina känslor. Måste få det snart annars kommer det inte funka. Jag har väldigt starka känslor för en person (du vet vem du är) och då är det lätt att jag blir rätt efterhängsen. Jag kan inte hjälpa det, men jag vill träffa dig mycket mer än du vill träffa mig. Jag tycker det är lite jobbigt att du inte vill träffas och mysa lika mycket som jag vill. Men jag vet även att du tycker det är lite jobbigt att jag vill träffas så mycket. Så vi måste helt enkelt komma fram till något som fungerar... En annan känsla som jag inte kan kontrollera är min avundsjuka. Jag vet inte varför jag känner mig så avundsjuk, är nog för att jag vill träffa dig mer. Jag måste nog bara vänja mig vid att du är som du är och det är ju därför jag tycker om dig...
Jag vill ha en kväll/natt med BARA dig, ingen annan. En kväll i veckan bara, så klarar jag nog av att låta dig få din egen tid utan att störa om det är det du vill.
Jag skulle gärna berätta för hela världen vad jag känner för dig, men vet inte vad du tycker om det....




Nu är det dags att försöka sova. Ska plugga hela dagen i morrn. Först mattelektion, sen förbereda mig inför nästa kemiföreläsning och kemilab hela kvällen (17-21).

GONATT och SOV GOTT!

Första dagen avklarad

Så då var första skoldagen för denna terminen avklarad. Började med matteföreläsning kl 8 i morse. Ska läsa Linjär algebra nu och det verkar vara en rätt kul kurs. Sådär lagom svår och föreläsaren verkar bra också.
Andra föreläsningen var i Oorganisk kemi med Per-Olov Kjäll som föreläsare. Kändes väldigt bra att ha läst igenom kapitlet innan, för jag fattade ju va han snackade om, till skillnad från förra terminen då jag inte läste något innan. I morgon kväll är första laben i kursen, 17-21 av alla tider, men det kommer nog gå bra.
Dagens sista föreläsning var om projektarbetet vi ska göra nu, på 12 veckor. Anne Henry är kursansvarig och att försöka förstå vad hon sa var det jobbigaste under hela dagen. Hon kommer från Frankrike och det hon bryter ju inte lite heller. Som tur va behövde vi inte anteckna något, för hon ska skicka ut ett mail med det hon sa idag.
Var även och lämnade in arvodesblanketten till Åsa som sitter i Zenit, så får nog mina pengar antingen på fredag eller i slutet av februari. Blir nog mellan 2500-3000 kr. Det får jag för att jag va anteckningshjälp åt en på Analyskursen förra terminen. Får se om jag ska va det under denna mattekursen också... Alltid trevligt med extra pengar på kontot. Fick veta idag att jag förutom 60 kr/timmen ska få semesterersättning också. Så det blir lite mer pengar än jag hade räknat med från början.

Det va dagen det, nu över till kvällen. Vid halv åtta blir det film hos Koffe, Jacky ska också dit... Vi ska nog se en skräckkomedi. Så det blir nog en trevlig kväll.

Jag har även pratat med mamma i nästan en timme idag. Berättade om dagen och lite så. Hon berättade det senaste hemifrån... Fick veta att det kanske inte blir något sommarjobb på Nymölla. De snackar om att ha totalstopp i fyra veckor och tvinga alla att ha semester då, för att de tjänar mer på det. Och om det blir så kommer de inte ta in några sommarjobbare alls.
Så nu ska jag leta sommarjobb i Linköping som en "galning". Hoppas jag hittar något. För jag kommer inte klara mig om jag inte får något sommarjobb. Ska även leta på andra ställen i Sverige, men mest här...

Fick även veta att jag på onsdag 1230 ska va i Hexagongeneralsintervju! Känns lite nervöst, men värre kommer det nog bli...

Nu ska jag läsa några sidor i matteboken och sen gå till Koffe...

Ha en bra kväll, för det ska jag ha!

Jullovets sista dag

Det har varit en väldigt lugn dag idag. Började dagen med att förbereda mig för morgondagens kemiföreläsning genom att läsa igenom kapitlet i boken. Läste även vad som ska göras på första laben. Efter det gick jag upp till Sandra och Daniel. Snackade med dem en stund innan jag gick tillbaka ner till mig och satte igång datorn. Kollade mailen och snackade med lite folk på msn.

Sen kom Jacky hit. Det blev en massa mys och en film. Vi såg Ghost Ship idag, en helt okej film. Efter filmen skulle Jacky hem och fixa mat och även jag började laga middag här. Det tog längre tid att få fisken klar än jag trodde, så därför blir det ingen film hos Sandra ikväll.
Jag ska se en film själv lite senare, typ vid 8, i stället.

I morrn är det skola 8-15 som gäller och träning på kvällen om jag orkar.

Nu ska jag käka en bit kladdkaka. Mumsigt! :)

Lek i simhallen

Gick upp ovanligt tidigt idag, fast det blev rätt sent igår. Dagen började med en frukost framför datorn när jag läste mail. Idag precis som många andra dagar väntar ett meddelande från Natta i inkorgen när man loggar in och det är alltid lika trevligt att läsa om vad som händer henne där borta i Asien. Hon vill även veta vad som händer mig här hemma i Sverige...

I förmiddags va jag uppe hos Daniel en stund. Lämnade tillbaka strykjärnet, brädan och två filmer. Stannade kvar där ett tag och snackade. Vi snackade om lite olika saker och det slutade med att vi började prata om papper. Och jag är ju som jag är.... Det slutade med att jag for ut genom dörren när han tänkte börja kasta saker på mig.
Nu är även Sandra hemma, så jag ska gå upp till dem en runda i morrn. De skulle rensa garderoberna, för att Daniel ska få in sina kläder. Jag ska nog få ner lite kläder hit, alltid trevligt med lite "nya" kläder i garderoben. De ska även rensa och bära upp fler saker på vinden, men nog om det....

Eftermiddagen idag spenderades i simhallen med Jacky, Koffe och Andreas. Det va roliga timmar med rätt mycket lek, men även en hel del bad i bubbelpoolen och en stund i ångbastun. Efter simhallen följde jag med hem till Jacky. Spelade lite Guitar Hero, efter ett par låtar va jag inne i det igen och det gick bra fast Jacky störde mig.
Vid 7, tror jag de va, gick vi till Andreas och Koffe för att kolla på film. På vägen dit gick vi inom Hemköp för att köpa chips, läsk och godis. Väl hemma hos Koffe och Andreas skulle vi välja film. Det gick mycket snabbare idag än igår. Vi såg The Butterfly Effect, både ettan och tvåan. Tvåan tyckte jag va skum, jag kan inte rekomendera er att se den. Se hellre ettan i så fall, som faktiskt är bra.
Efter filmerna började Jacky och Andreas planera vad de ska ha på sig och göra på inflyttningsfesten som Koffe och Andreas ska ha den 31 januari. Jag tycker det är rätt synd att jag ska på en annan fest den kvällen, vill gärna se med egna ögon det de ska göra om de nu gör det. Men förhoppningsvis finns det någon som har kameran framme...

Nu ska jag gå och borsta tänderna och sen sova. I morrn blir det lite mys och kanske en film hos Sandra och Daniel på kvällen.

SWEET DREAMS!

Ännu en trevlig kväll

I eftermiddags (tror det va vid halv fyra) cyklade jag iväg till Koffe och Andreas. Skulle låna en bok av Koffe (Härskarringen). De höll på att packa upp och möblera när jag kom dit, Jacky va där också...Blev kvar där några timmar. Sen gick vi iväg för att handla, först inom Jacky för att hämta pant och även hämta Malin (hon bor i korridoren bredvid Jacky). När vi handlat gick vi tillbaka till Koffe som ville bjuda på middag. Det blev kyckling och ris, väldigt gott. Efter maten skulle vi se på film. Blev Dawn of the dead, en väldigt kass film. Jag såg inte mycket innan jag gick och satte mig hos Jacky och Andreas som hade satt igång en annan film (minns inte vad den heter) på Andreas dator. Den va mycket bättre.
En liten stund efter filmen tog slut va det dags att gå hem. Ringde till Viveka på väg hem för att inte känna mig så ensam. Mörkt och skumma människor va de ute. Va trevligt att prata lite med henne.
En väldigt trevlig kväll fast det inte blev som jag tänkt mig.

Nu sitter jag här och äter lite choklad. Ska snart gå och lägga mig. Ska upp vid 8-9 i morrn.
I morrn är det lek i simhallen med Jacky, Koffe och Andreas som gäller!

Torsdag

Nu sitter jag här vid datorn med lite träningsvärk och gör inte så mycket.

Nina kommer hit sen. Hon ville ha lite sällskap idag, så vi ska fika och snacka lite. Hon ville även va med och se film ikväll om det blir någon. Det får vi se när Daniel hör av sig...

Nu sitter jag och funderar på om jag ska gå och handla eller inte. Vet inte riktigt när Nina kommer, så ska kanske vänta tills hon kommit hit...
Kanske ska bjuda henne på middag idag. Hon betalade ju maten sist vi åt... Hmm, får nog ringa och prata med henne.

Jacky kommer hem idag, så ska kanske träffa honom ikväll. Får se hur det blir med det...

Nej, nu ska jag äta lite..

Daniel är tillbaka :)

Det kändes väldigt bra på träningen. Kommer nog köra bodybalance nästa vecka också. Behöver även någon att slå på. :P Så jag kan börja träna Box igen på måndagar. Någon frivillig?

När jag kom hem från träningen blev det lite mat, en dusch och sen direkt upp till Daniel. Tog med mig två bitar kladdkaka upp och han hade chips och läsk. Vi snackade oss igenom ännu en film. :) Ikväll satte vi igång Sagan om konungens återkomst, extended version. Tittade på de delar jag inte sett innan och de bästa scenerna, sen snackade vi om lite allt möjligt under resten av filmen.
En lika trevlig kväll som alla andra i Daniels sällskap. :D
I morrn kväll blir det kanske film igen, i så fall med både Daniel och Johan.

Nu är det dags att sova. Ska försöka komma upp i någorlunda vettig tid...

Kladdkaka

Det blev ett inlägg till idag i alla fall...

Jag håller på att baka kladdkaka nu. Mums! Den står i ugnen nu och är klar om ca 30 min. Någon som vill komma hit och fika med mig?

Har snackat lite med Sandra och Daniel idag också. Daniel kommer tillbaka igen idag och om jag orkar efter träningen så ska vi nog se en film ikväll.

Vaknade rätt tidigt idag av ett sms från Helen Sweeney. Som det ser ut nu kan vi inte bo hos henne när vi ska till London för hon har 3 inneboende nu och vet inte hur länge de kommer bo hos henne. Men när vi ska boka resan ska jag höra av mig till henne och se hur det blir...

Nej, nu får jag ta och plocka undan i köket...

Träning

Tyckte det va dags nu, så jag plockade undan julgranen idag.
Har även vatt inne i stan en runda idag. Köpte ett träningskort, så ikväll ska jag träna Bodybalance. Ska bli skönt.

Resten av dagen blir lugn. Ska läsa lite, äta och sen sticka till träningen. Klockan kommer nog va närmre nio när jag kommer hem ikväll, så då blir det nog sängen direkt... Brukar va trött efter ett bodybalance-pass...

Vet inte vad jag ska skriva, så det blir bara detta korta inlägg idag...

En hel dag

En hel dag har gått och jag har bara gjort två saker. Försökt få bloggen att se ut som jag vill. Jag lyckades nästan. Vill ha en annan header, men vet inte hur jag fixar det...
Vad tycker ni, mina läsare? Ser det bättre ut nu?

Har även diskat idag... Kan säga att det behövdes verkligen!

Nu ska jag cykla in till stan en runda. Sen ikväll ska jag se film (ovanligt va? ^^).

Tisdag

Nu har jag vaknat, gått upp och ätit frukost.

Funderade igår på att träna idag. Men känner inte för det nu, så jag tar det i morrn.

Jag vill åka nånstans! Men vet inte vart. Ska nog kolla vad sista minuten till Malmö kostar och sen ringa My. :)

Idag/ikväll ska jag nog se de andra två Batman-filmerna...

Kvällen

Jacky va här en stund. Det blev film, mys och lite chokladpudding. Vi såg Batman, den va bra idag också.
Lite synd bara att han inte stannade längre... Han ska visst åka hem-hem i morrn och kommer tillbaka på fredag...
Hoppas det blir mys i helgen. <3 :)

Ngn som vill diska åt mig?

Nu är jag snart klar med tvätten, sen är det bara disken kvar. Hatar att diska! Finns det någon vänlig själ som vill diska åt mig?

Va och hämtade organkemitentan och tredje matteduggan idag. 35 poäng blev det på organkemin, men jag orkar inte skriva om den. Om jag hade kommit ihåg Steriska skäl hade jag nog kommit upp till en fyra...

Nu är Nina här, hon kom hit för ungefär en timme sen. Hon sitter/ligger här och pluggar. Alltid trevligt med besök, fast hon inte är så social. Men hon behövde min hjälp och lite sällskap idag också.
För tillfället diskuterar Nina (lite med mig, men mest med sig själv) vad någon borde uppfinna för att underlätta bokhållandet när man ligger på rygg och läser. Det är rätt kul att lyssna på hennes galna ideer.

Nina: "Om man kör fast är det bara att slänga in lite vatten då och då."

Får se vad som händer ikväll. Jag vet vad jag vill göra, men vet inte om det blir så....

My dum-dum want to speak!

Nu har Nina precis kört hem. Vi såg Natt på museet. Den va lika kul och bra som sist jag såg den.

Nu är jag inte alls trött. Kan lätt va vaken i några timmar till. Men jag har ingen aning om vad jag ska hitta på.
Förslag, någon?



Feel free to do whatever you want.

Nina är här

Har inte gjort så mycket vettigt idag. Va ute och gick en liten runda innan idag. Sen har jag suttit och segat framför datorn och läst resten av dagen.

Nu är Nina här. Hon ligger på golvet i köket och pluggar organkemi och allmän kemi samtidigt. Fattar inte riktigt hur det går ihop i huvudet på henne, men hon löser det säkert. Jag hjälper henne genom att försöka förklara saker hon inte förstår. Vi ska se en film sen. Får se när det blir. Beror på hur länge hon orkar plugga.

I morrn ska jag inte göra så mycket. Ska tvätta 14-18. Någon som vill hålla mig sällskap under tiden?

Lördag

Nu är det rätt så exakt tre veckor kvar till tackfesten för Pallen -08. Den är på kvällen den 31 januari och temat är PORR/KINKY. Har typ bestämt vad jag ska ha på mig. Det blir nog en väldigt kul fest.

Idag har jag inte gjort så mycket. Diskat och plockat lite här hemma och vatt på Hemköp och handlat lite mat.

Jag har äntligen fått iväg min sommarjobbsansökan till Nymölla också. Och hittat ett sommarjobb att söka här. :)

Middag

090109Jacky bjöd på middag idag. Han hade mat med sig från Norrköping. Så vi satt på golvet hemma hos Koffe och Andreas och åt. De va lite jobbigt att sitta på golvet... Men en trevlig kväll va de och maten va god.
Blev att vi glodde på dataskärmen största delen av kvällen. Va inne på en sida där man gjorde roliga filmer genom att sätta in ansikten från foton i filmerna. Sen tittade vi på en del filmer på youtube.

Får sova själv ikväll... Men i morrn blir det förhoppningsvis inte så. :) Ska se film någon gång i morrn kväll med Jacky, sen får jag se hur länge han stannar här. ;)

Nu ska jag sova. GONATT!
På bilden: Jacky

Kvällen igår

När jag ätit igårkväll blev jag sjukt trött. Gick ut för att få lite luft och blev lite piggare igen.. Sen tog jag cykeln till Jacky. När jag kom dit skulle vi visst gå till Andreas och Koffe. De behövde hjälp med att koka ris. :P När vi hittat dit fixade Jacky ris och Koffe va en aning utsatt, felen med riset han gjorde blev en hel lista. :P När de ätit klart gick jag och Jacky därifrån. Då va jag väldigt trött igen. Vi gick hem till Jacky och där sov jag i natt. :) Vääldigt mysigt. :)

Jag hann knappt hem idag innan Nina kom hit. Vi va och hämtade mattetentorna för del 2 och snackade med Magnus (föreläsaren). Sen kollade vi priserna på böckerna som behöver inhandlas i Bokakademin. Denna gång blir det billigare att beställa dem.

Nu ska jag äta lite och sen inte göra så mycket mer idag.

Lite kyligt ute idag.

Tentan gick väldigt bra. Har ju gjort väldigt många gamla tentor när jag pluggat med Nina. Så jag hade redan gjort de flesta uppgifter en gång. :) :P Så jag får nog en fyra eller femma nu. :)

Det blir film hos mig vid 8-9 ikväll. Än så länge är det Nina och kanske Sandra som kommer hit.

Nu ska jag värma lite mat och sen läsa lite...

Årets första tenta

Jacky kom tillbaka till Linköping igår. Så jag va hos honom en stund igårkväll. De va trevligt.

Idag är det dags för årets första tenta. Analysen del 1 om två timmar. Det ska nog gå bra. Är ju bara plussning för att försöka få en fyra eller femma.

Nu har resultaten på Organkemin kommit. En trea blev det. Är nöjd med det, så jag får se om jag ska plussa den nästa vecka eller inte.

Ikväll blir det film. Ska se om det är någon som vill va me. En del som kommit tillbaka nu för att skriva matten idag ju.

Jag ska försöka få ihop ett lag till VSR. Vill va med och tävla. Årets tema är rymdfigurer. Kan nog bli riktigt kul.

Nu ska jag ladda inför tentan.

Det kunde slutat illa...

Satte mig på cykeln i förmiddags och skulle till simhallen och träna. När jag skulle bromsa vid en korsning (nerförsbacke typ hela vägen) upptäckte jag att handbromsen frusit fast och min fotbroms är dålig. Så jag lyckades inte stanna, men som tur är så slog det om till grönt. När jag fick stopp på cykeln gick jag resten av vägen. Kom fram till simhallen fem i tolv. Så hann precis för att få de billigare. Hon i receptionen sa: "Är du 18?" och jag: "Nej." För det är jag ju inte. :P Så jag behövde bara betala 40 kr. :) Tog det rätt lugnt idag eftersom jag nyss varit sjuk. Simmade bara 40 längder, sen satt jag en stund i bubbelpoolen och sist ångbastun. Gick hela vägen hem, så har nyss kommit hem nu.

Nu ska jag ta och äta något och sen ta det lugnt. Va kallt ute idag, så ska få upp värmen igen också...

Dags att sova kanske?

Pluggade med Nina en stund i eftermiddags. Blev inte så mycket gjort för min del, men jag förklarade några uppgifter för henne i alla fall...

Daniel kom tillbaka idag. Va uppe och såg film med honom och Johan. Sagan om ringen (extended) såg vi först, sen gick Johan när den va slut. Fast såg och såg.... Vi pratade igenom mer än halva. Sen satte vi igång Sagan om de två tornen (extended) och såg bara lite mer av den än den första. Jag gillar enterna, mina favoriter... Har aldrig sett extended version innan och de är ju med rätt mycket i den. När även den filmen va slut satt vi och snackade en timme. Sen gick jag ner hit till mig. Har varit hemma en liten stund nu.

Synd att Daniel inte stannar kvar i Linköping så länge. Va väldigt trevlig att träffa honom igen efter julen. Han ska kanske åka ner igen i morrn, annars till helgen för att gå på kalas.

Borde nog lägga mig och sova. Har ju planer på att simma i morrn och det är ju billigare om man kommer dit innan 12. Så behöver ju gå upp senast halv 10 i alla fall...

Aja, sovedags. GONATT!

Saknar...

Det känns så ensamt här. När vännerna är kvar hem-hemma och jag sitter här ensam i Linköping. Hoppas de kommer tillbaka snart. Så vi kan träffas och sitta och snacka om allt möjligt.
Sandra kommer inte tillbaka förrens på kvällen den 17:de.....

Måste komma på något jag kan göra för att få tiden att gå (jag vet, den står inte stilla, men det känns som det.). Inte så kallt ute idag, så kanske ska gå en runda. I morrn är det i alla fall simhallen som gäller och på torsdag är det tenta (14-19). Sen har jag ingen aning om vad jag ska hitta på i helgen....


How does it feel?
How should I feel?
Tell me, how does it feel?
To treat me like you do.



...vännerna och kärleken.

Måndag

Fortfarande sjuk, men jag mår i alla fall bättre idag...

Mina planer för våren har redan ändrats. Jag hade ju bestämt att jag skulle träna idag, men det blev ju inte så. Så jag får väl se om jag kan komma iväg och träna på onsdag i stället. Får bli simning (och lite lek) då. Vill ju komma igång med träningen nu.

Idag har jag lyckats göra 2 gamla tentor. Och i morrn ska jag plugga med Nina igen.



Om ni inte har läst någon bok av Tess Gerritsen borde ni göra det. Hon skriver riktigt bra.
Här är ett utdrag ur boken jag håller på att läsa (Skendöd):

"Hon stirrade på raden med liksäckar. Nu bultade hjärtat så hårt att det enda hon hörde var sina egna pulsslag.
Det var något som rörde sig här inne. Det är jag säker på.
Hon drog ner blixtlåset i den närmaste säcken och stirrade på en man son hade ett långt snitt i bröstkorgen, slutet med suturer. Redan obducerad, tänkte hon. Definitivt död.
Vilken var det?
Hon tittade hastigt i nästa säck: blåslaget ansikte, krossad skalle. Död.
Med darrande händer öppnade hon den tredje säcken. Innanför plasten såg hon ett vitt ansikte: en ung kvinna, svarthårig, blå om läpparna. Hon drog ner blixtlåset hela vägen och fick se en våt blus som satt som klistrad mot en blek kropp. Små kalla vattendroppar glänste på huden. Hon knäppte upp blusen. Fylliga bröst, slank midja. Överkroppen intakt, ännu inte uppskuren av obducentens kniv. Fingrar och tår var blåröda, armarna marmorerade i blått.
Maura tryckte fingrarna mot kvinnans hals och kände iskall hud. Hon böjde sig över munnen och väntade på en antydan till andetag, det svagaste luftdrag mot kinden.
Då slog liket upp ögonen."

Jag vill...

...många saker detta året. Bland annat:

  • Se resten av Daniels filmer. Helst innan sommaren...
  • Åka till London igen.
  • Överleva läsperiod ett.
  • Klara tentorna.
  • Få ett roligare sommarjobb än de senaste två.
  • Ha tiden och pengarna för att ta mig till Sweden Rock Festival. Vill träffa umeborna och engelsmännen igen och lyssna på en massa bra musik.
  • Ha en stor fest när jag blir 20.
  • Åka till Stockholm. Nu bor jag ju närmre...

Söndag

Usch! Har studerat schemat för första perioden. Det är inte alls kul. Värsta dagen är nog när vi går 10-21! Inte klokt. Inte ledig någon dag heller. De flesta dagar är 6 timmar schemalagt. Hmm, hur kommer detta gå? Inga pengar till böcker har jag heller. Två böcker och kompendium ska inhandlas till första dagen....

Nu ska jag fixa lite mat. Ikväll ska jag se en film. Blir nog vid 7 om någon vill va me och se...

Sjuk :(

Det hade varit mycket skönare att vara hemma hos mamma i Bromölla nu... För då hade jag inte behövt laga mat själv. Är så jobbigt när man är sjuk. Jag sitter här med rinnande näsa, feber och kroppen känns helt seg. De blir inte så mycket gjort idag heller....



"This could be it, I think I'm in love
It's love this time
It just seems to fit, I think I'm in love
This love is mine"
(Shania Twain - When You Kiss Me)

Usch

Som en våg av ondska kom det över mig.
Jag mår jättedåligt nu. :( Svårt att förklara på vilket sätt... Inget känns bra i kroppen i alla fall. Så de blir en kväll hemma utan körslaget ikväll. Bäddar nog ner mig under täcken och filtar i sängen och ser en lättsam film. Som Hitta Nemo eller Den oändliga historien....
Hoppas jag mår bättre i morrn, så jag kan orka plugga lite då...

Torsdag?

Inte lätt att hålla koll på vilken dag det är när man är ledig. Fredag va det visst idag...

Idag har jag suttit och pluggat matte med Nina. Gick rätt bra, blev även en del snack om annat.
Vi va även på Maxi och handlade mat. Sen satt vi här och åt.
Nina körde nyss hem och innan det såg vi en film. Vi tittade på Vårshowen 2005. Nina tyckte den va bra, jag tycker bara det är kul att titta på den för gamla minnen....

I morrn blir det lite matteplugg och körslaget hemma hos Nina på kvällen.

Sovedags?

Jag har inte gjort något vettigt på hela dagen. Slappat och halvsovit mig igenom hela eftermiddagen. Nu är jag trött, så jag ska nog gå och lägga mig och sova till 10 i morrn.
Nina kommer hit vid 12 i morrn. Vi ska sitta och plugga lite matte. Och kanske kolla priser på böckerna som behövs till vårens kurser.

Nej, nu ska jag sova. Så jag är piggare i morrn än jag varit idag.

Nyårsdagen

Natten var väldigt trevlig. Vi satt och snackade och lyssnade på musik fram till tolvslaget. Då gick vi ut och kollade på fyrverkerierna. Sen gick vi in igen efter en stund och fortsatte snacka. Vid fyra satte vi igång en film, Boys don't cry. Den va rätt bra.
Vid 6 slocknade jag i soffan. Vaknade till igen vid halv 7. Vi kom fram till att det nog var dags att sova, så jag sov i soffan. Jag vaknade lite efter 12 och gick hem. Så jag har varit hemma i typ 20 minuter nu.

Idag ska jag inte göra så mycket. Mest bara ta det lugnt...

RSS 2.0