Brödbak

Idag/ikväll har jag lyckats göra ett riktigt gott bröd. Det blev verkligen lyckat! :) Ett lite grövre bröd med linfrön och solroskärnor är det. Jag gjorde inte som jag brukar, utan tog bara hälften så mycket jäst till samma mängd av de övriga ingredienserna och lät det i stället jäsa i kylen hela dagen. Det blev väldigt mycket mer luft i det jämfört med annars.
Så nu har vi smaskigt bröd här hemma i ca två veckor, om vi inte äter väldigt mycket....

Annars har det inte hänt så mycket idag.
Skulle gjort det sista på laborationen vi gjorde i fredags, väga och mäta smältpunkt på produkten, men det blev inget med det för jag fick så sjukt ont i magen i morse. När jag hade gjort bröddegen högg det bara till i magen och jag visste inte vad jag skulle göra....
Men efter ett långt varmt bad kändes det bättre. Jag kom på värsta smarta grejen. Min gamla filmhylla är lika lång som badkaret är brett, så den passar perfekt som "bord" så man kan ligga och läsa/plugga samtidigt som man badar. :)

Lunchen spenderades i Luxor med styret. Budgetmöte, och det var ungefär lika segt som förra mötet. Hoppas nästa möte blir bättre, men tvivlar på det. Så jag ska göra det bästa av situationen och baka kakor och ha med till mötet nästa vecka. Kan va bra att ha om även det blir flera timmar långt.

Denna vecka bjuder på en massa kemiplugg och en dugga. Sen blir det en tripp till Norrköping på fredag för lite shopping och fotografering.
På lördag är äntligen dags för inflyttningsfest. Det kommer va mer en spelkväll med singstar, TP och lite andra spel.

Nu ska jag läsa lite innan det är dags att sova. I morgon är det lektion, fixa labrapporten och sen en tur till Tornby som står på schemat.

GONATT!

Sovmorgon

Jag vet inte varför jag inte skriver oftare... Kan ju vara för att jag inte har så mycket att skriva...

Men men

Denna vecka kommer bli rätt lugn. Det är inte så mycket schemalagt, så finns en del tid till att renskriva föreläsningsanteckningar och plugga till duggan som är nästa vecka. Än så länge går det bra med organkemin, kunde i och för sig läst lite mer i boken och gjort några uppgifter. Men jag har inte fått några returer på labrapporter än, utan båda har blivit godkända direkt och det är skönt. Ska lämna in den tredje rapporten idag. Sen ska lab fyra göras på fredag. Vi har mycket tid på oss att göra labarna tycker jag. Väldigt ofta schemalagt 5-6 timmar, men än så länge har vi inte använt mer än tre.
Nej, nog talat om kemin... Jag läser ju även en projektkurs nu, Tillämpad kemometri. Den är väldigt flummig och föreläsaren/kursansvarig är ännu flummigare. Han går igenom en massa på föreläsningarna som vi på något sätt ska tillämpa på projekten där vi får göra vad vi vill så länge vi ska optimera något, göra något så bra som möjligt. Men det är inte många som förstår vad det är han vill få fram... Kursen blir ju inte lättare av att den är på engelska heller. Jag gör mitt arbete med Sandra (den lilla), vi ska baka muffins. Komma på hur man gör de bästa och godaste. Så vi ska göra åtta "experiment" där vi ska testa hur olika faktorer påverkar varandra. Så på lördag ska det bakas muffins här hemma så det står härliga till.

Igår fick jag världens onödigaste räkning från byggvesta. 8 ynka kronor var sista räkningen för el och vatten på. Och de vill allvarligt talat att jag ska betala in det. Administrationskostnaden för att kunna skicka ut räkningen måste ju ha varit mer än det de kommer få in. Det hade ju varit mycket smartare av dem att ringa och be mig komma dit med 8 kronor om de så gärna vill ha dem.

Idag tog jag lite sovmorgon. Typ tio minuter innan jag gick upp och åt frukost med Koffe. Sen satte han sig vid datorn och jag frös så sjukt mycket så bäddade ner mig i sängen igen. Somnade om och sov en timme till.
Nu ska jag ta och plugga lite innan det är dags för lunch och sen föreläsning. Sen lite plugg till innan kvällens styrelsemöte.

Ha det bra!

RSS 2.0