Länge sen

Nu har det återigen gått alldeles för lång tid mellan blogginläggen. Har tänkt sätta mig ner och skriva flera gånger, men det kommer alltid något annat i vägen.
Sedan sist har det hänt en hel del på stick- och virkfronten. De blå strumporna är klara och sjalen som jag började på repade jag upp och gjorde efter ett liknande mönster i stället så den är också klar nu. Jag var på en kurs för två veckor sedan där jag lärde mig näverstickning och att filta ihop ändarna på ullgarnet så det blir mindre trådar att fästa. Jag har även gett mig på en stickad sjal i en enklare modell och det blir väldigt fint. Jag tänkte att jag för en gångs skull ska börja med något enklare innan jag ger mig på en spetssjal som jag igentligen vill göra.
Så ny projekt på stickor och virknål är:
  • Näverstickad sjal i två blå nyanser Drops Alpaca.
  • Halvcirkelformad enkel sjal i svart Drops Alpaca.
  • Virkad  halsvärmare med diamantmönster i grått Drops Lima.
Den svarta sjalen är till mig och den blå kommer nog mamma få när den blir klar. Halsduken är till Koffe, jag lyckades köpa just rätt grå nyans på garnet när jag bara valde en av de som fanns.
Nya garninköp har jag också gjort vilket har resulterat i att mitt garnförråd nästan har dubblats. Men jag har planer för det mesta av garnet, lite köpte jag dock bara för att det var så mysigt att ta på och fina färger.
Men när sjalarna är klara står det strumpor på kö. Det ska bli ett par randiga i blått och vitt till Koffe och ett par gröna med högt skaft till mig. Ska även göra ett par röda till mig.
På pluggfronten har det gått relativt bra. Jag fick en fyra på tentan vi hade i oktober och projektet jag läste med tvåorna är avklarat och godkänt. På måndag är det dags för redovisning av projekt nr 2 och på fredag är det dags för tenta i matematisk statistik, sen är det jullov i lite mer än en vecka innan det är dags att börja med omtentaplugget.
Får se hur det går med satistiken, känns sådär inför den tentan nu. Men jag har ju tre dagar kvar att plugga på så det känns förhoppningsvis bättre när jag väl ska skriva den.
Nästa helg ska Koffes födelsedag firas, han fyller ju år på tisdag. Vi får besök av Jocke och middag ska käkas på Ming Palace på lördag med vänner.
Idag skulle jag och Koffe haft mysdag. Vi hade planerat att handla på förmiddagen och sen mysa och se film och ha räkor till middag. Men Koffe blev tvungen att jobba så nu sitter jag här ensam. Får ha mys med mig själv idag. Koffe brukar vara så trött när han kommer hem från jobbet så det blir nog inte så mycket mysande ikväll heller...
Nu ska jag sticka lite på den svarta sjalen och försöka motstå frestelsen att börja på ett par stumpor.

En liten kommentar

Lämna din kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas bara för mig)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0