Små lätta projekt

Det känns så bra när man avslutar ett projekt. Denna helgen har jag gjort klart två saker som jag även har börjat denna helgen.
I fredags när jag gick hem från tentan frös jag om öronen, men det var för varmt för mössa. Så då bestämde jag mig för att jag skulle sticka ett pannband. Sagt och gjort, efter middagen satte jag mig med stickor och garn och improviserade. Det blev ett svart pannband med en fläta.
Igår visade jag det för Nina och hon ville också ha ett, men för att jag skulle få variation ville hon ha ett annat mönster. Hon och Johan var här och åt pizza igår kväll. Efter pizzan blev det en del snack och lite virkning. Nina bestämde vilket mönster hon ville ha på sitt pannband och jag började på det när de åkt hem innan jag gick och lade mig. Det blev färdigt idag, tre försök senare. Men jag har inte fäst trådarna än och fotat det eftersom jag inte vet om det passar runt Ninas huvud. Så det sista får göras efter fredag för det är nästa gång jag träffar henne.
Hon var jättegullig igår. Jag tycker det är självklart att jag ställer upp och tröstar henne när hon är ledsen, hon har tackat mig hur många gånger som helst nu. Och igår fick jag första säsongen av Arkiv X på dvd av henne som tack. Hon är så söt, Nina. Jag är så glad att jag har henne som vän. :)

Sen jag skrev förra gången har det hänt en hel del på stick- och virkfronten.

Strumporna är klara.



Jag har börjat på en filt i dominostickning.



Alla mormorsrutor är klara (garnet tog slut). De ska sättas ihop med en vit kant.



Först gjorde jag en kant runt varje ruta av fastmaskor, är klar med alla rutor. Har nu börat sätta ihop rutorna med en metod som heter Flat Braid Joining. Två rader är klara, men jag har inte fotat dem än.



Det svart pannbandet. Flätan syns inte så bra pga att det är svart garn.



Så här ser pannbandet ut på mig. Jag gillar det.


Sammanfattning: Jag är klar med strumporna, nästan klar med filten av mormorsrutor och har börjat sticka en filt. Jag har även gjort två pannband efter egen design.

Nu ska jag sova. Blev väldigt sent idag så det är tur att jag är ledig imorgon. På tisdag börjar jag med exjobbet som jag ska göra tillsammans med Emelie på Tema Vatten.

Gonatt och ha det bra!

En liten kommentar

Lämna din kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas bara för mig)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0